«Norsk» popartist fronter eksklusivt smykkesamarbeid

«Norske» Karin Park (33) markerer seg i moteverdenen internasjonalt som modell for smykkegigant Swarovskis nye designkolleksjon.

Jennifer Bråthen
Publisert:

Park er ansikt utad for Swarovski Crystallized-kolleksjonen. Den verdensomspennende kampanjen fronter smykker Swarovski har gjort i samarbeid med fem store designere, deriblant Jean Paul Gaultier. Kampanjen ble lansert i London torsdag denne uken.

Den svenskfødte artisten, som føler seg norsk etter å ha bodd i Bergen i hele 12 år, forteller minMote at hun er henrykt.

– Thomas Knight, en av Swarovskis fotografer, oppdaget meg under en konsert jeg hadde London. Siden Swarovski ville gjøre noe nytt, satset de på meg. Jeg synes det er skikkelig kult, sier Park til minMote.

Opptatt av design

Stilen Swarovski landet på til kampanjen passer Park perfekt. Hun setter nemlig stor pris på den androgyne stilen.

– Jeg liker britiske designere som Gareth Pugh og Hannah Marshall, men også amerikaneren Rick Owens lager fine, arkitektoniske plagg. Alle lager klær til kvinner som er sterke, forteller Park som i hverdagen er langt mer anonym enn det hun er på scenen.

På scenen er hun mer eksentrisk og satser på avant garde kostymer. De siste to årene har hun jobbet tett med designeren Anniken Flo fra Bergen.

– Hun har mange gale ideer! Hun henter inspirasjon i mine tekster og leter ofte etter en dypere mening, sier artisten.

Park er ikke slavisk opptatt av mote, men elsker design og prosessene som ligger bak.

LES OGSÅ: Stilsikker Humorspesial - Tina & Bettina: - Får jeg stor rumpe i denne shortsen?

Lukrative kontakter

Albumet «Highwire Poetry» er Parks fjerde album. Musikken beskriver artisten selv som elektronisk, sangbasert popmusikk - et lydbilde som ligger langt nærmere Park som person enn tidligere utgivelser. Også hennes visuelle preferanser er mer personlige enn før.

– Det har vært en lang musikalsk reise som nå faller på plass. Allerede etter to album ville jeg gjøre noe som lå nærmere meg. Derfor ble jeg også mer bevisst på hva slags visuell stil jeg ville satse på, forteller artisten og legger til:

– Det faller naturlig for meg å gjøre ting jeg føler meg hjemme i.

Dette har ført til at Park, som pendler mellom Sverige og London, også tiltrekker seg kontakter hun ser opp til.

Hun har blant annet vært DJ for motemerket DKNYs butikkåpning og for kort tid siden fikk hun et tilbud om å varme opp for artisten Santigold.

– Det er helt sykt at hun har hørt om meg, men når man jobber flere i ulike land, møter man mange ulike designere og kunstnere man ser opp til og mange lukrative kontakter. Det er kjempespennende, avslutter Park som i juli ble intervjuet til nettmagasinet til nettbutikken Net-A-Porter.

LES OGSÅ: Madonna etter hetsen – viser seg ikke uten hansker

Publisert: