Lindex + Missoni - nytt spennende designsamarbeid

Det verdenskjente italienske motehuset Missoni har slått seg sammen med den europeiske motekjeden Lindex for å støtte brystkreftforskningen.

Jennifer Bråthen
Publisert:

Samarbeidet har resultert i en kolleksjon bestående av dameklær, undertøy, tilbehør og barneklær. 10 prosent av salget vil gå til kampen mot brystkreft og årets «Rosa Sløyfe» -aksjon.

Motehuset er kjent for sin design og sine fargerike mønstre, og har fått status verden rundt nettopp på grunn av sitt karakteristiske Missoni-mønster. Selskapet, som ble etablert i 1953, har vært ledet av generasjoner av kvinner fra Missoni-familien opp gjennom årene. Både den italienske motegiganten og den europeiske motekjeden har i mange år satset hardt på det kvinnelige publikum.

LES OGSÅ: Rihanna blotter kroppen for herremagasin

Angela Missoni mener det nye samarbeidet gir dem en unik mulighet til å bringe rimelig design til alle kvinner, og samtidig få gi noe tilbake.

– Vi er imponert over Lindex’ lange engasjement for brystkreftforskning. Missoni har lagt merke til dette, og mener at dette er en ideell anledning for å støtte denne saken, som er så viktig for kvinner. Jeg mener at alle individer og organisasjoner fortjener anerkjennelse for engasjementet og innsatsen de legger i kampen mot brystkreft, sier Angela Missoni i en pressemelding.

Dette er ikke det først designsamarbeidet mellom eksklusive motehus og billigkjeder. H&M har ved flere anledninger lansert kolleksjoner med designere som Karl Lagerfeld fra Chanel, Stella McCartney og Sonia Rykiel. Deres neste samarbeid er med moteikonet Anna Dello Russo. Kolleksjonen med fashionistaen vil bli tilgjengelig i butikk og på nett fra 4. oktober.

LES OGSÅ: Charlize Theron stjal showet i lårkort design

Celebre personer i moteindustrien har også tatt i et tak for kreftsyke kvinner. Supermodellen Kate Moss har tidligere stilt opp sammen med modellkollega «Twiggy» i en t-skjortekampanje der salget gikk til forskning. Hun donerte også ett par signerte sko og en designerveske til en auksjon organisert av designeren Sadie Frost.

Også musikkbransjen tar ansvar. Den australske artisten Kylie Minogue, som selv ble rammet av brystkreft i 2005, har gjentatte ganger snakket ut om kreften.

«Det betyr så mye for meg å kunne være en del av årets kampanje for Fashion Targets Breast Cancer. Jeg støtter deres engasjement av hele mitt hjerte», sa Minogue etter sin opptreden i 2010.

LES OGSÅ: Knut Bry – fra YSL-modell til stjernefotograf

LES OGSÅ: Mette-Marit valgte rådyrt italiensk designerskjørt

Publisert:

Finn mer innhold om: