Skappel-døtrene solgte strikketøy for 2,5millioner

FAMILIEBEDRIFT: Dorthe Skappel og døtrene er alle i strikkebransjen. Foto: Tor Erik H Mathiesen/VG/MariaSkappel.no

Strikk er blitt stor familiebedrift for Dorthe Skappel (51) og hennes døtre Maria Skappel Holzweiler (27) og Marthe Skappel (23). I fjor omsatte søstrenes selskap Sister Act for over 2, 5 millioner kroner.

Jennifer Bråthen
Publisert:

Familien Skappel skapte strikkehysteri over det ganske land, da Maria Skappel delte oppskriften på «Skappelgenseren» på bloggen sin i 2012. Strikkelystne jenter i hele Norge strikket nærmest landet tomt for alpakkagarnet Skappel anbefalte i bloggposten.

Da etterspørselen var på sitt største, opprettet Maria og lillesøsteren Marthe selskapet Sister Act AS i august 2012, som distribuerer både oppskrift og garn via en nettbutikk. Og etterspørselen har bare gått én vei.

Ifølge regnskapstallene fra 2013 omsatte virksomheten for 2.523.000 kroner. Det er nesten en tredobling fra oppstartsåret, da selskapet omsatte for 879.000 kroner. Dog økte kostnadene i takt med omsetningen, og i 2013 satt selskapet igjen med et driftsresultat på 482 000 kroner, sammenlignet med 301.000 kroner året før.

- Det er et veldig overraskende tall, men det viser jo at det er storstrikkeglede rundt om i landet! Omsetning er i denne forbindelsen bare et tall, og ikke penger vi sitter igjen med, sier Maria Skappel til MinMote.

MinMote har ikke lykkes i å komme i kontakt med Marthe Skappel, eller Jon Skappel, Marias og Marthes far, som står oppført som selskapets styreleder.

I tillegg til å være en populær blogger, er Maria Skappel Holzweiler ansatt som designer i ektemannen Andreas Holzweilers klesselskap. Marthe Skappel er ansatt som programleder i TV 2, hvor hun blant annet leder interiørprogrammet «Redesign» på nisjekanalen Bliss.

Dorthe slipper bok

I likhet med døtrene er også Dorthe Skappel i strikkebransjen. Onsdag slapp hun nyheten på Instagram om at hun lansererer boken «Skappelstrikk» i august.

- Mamma er opptatt av at strikking skal være for alle og at det skal være gøy, sier Maria til MinMote på spørsmål om morens bokprosjekt.

Hun forteller at Dorthe har lagd mange nye oppskrifter det siste året.

- I boken utfordrer hun både de som vil prøve seg på enkle oppskrifter, og de som er ute etter nye utfordringer. Jeg synes det er kult at hun gjør det på sin måte, sier Maria, som også strikker.

Ifølge forlaget Cappelen Damm kommer boken, i tillegg til den populære «Skappelgenseren», til å inneholde oppskrifter på jakker, gensere, kåper og luer.

minMote har ikke lyktes i å komme i kontakt med Dorthe Skappel.

Publisert:

Finn mer innhold om: