Varner-Gruppen har lagt ut leverandørlistene

Etter massivt press fra flere hold, avlører millionbedriften Varner-Gruppen sine leverandørlister.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Den norske klesgiganten varslet for flere uker siden at de skulle legge kortene på bordet, og fra i dag av kan hvem som helst sjekke listene på Varner-Gruppens egne nettsider. Varner-gruppen står bak en rekke kjente kjeder i Norge, som Bik Bok, Dressmann, Vivikes, Cubus og Urban. De benytter seg av rundt 300 leverandører fra hele verden for å lage klær - og de ferske listene viser at et titalls av dem ligger i tekstilversting Bangladesh. Videre ligger fabrikkene blant annet i Kina, Italia, India og Pakistan.

Listen inneholder fabrikker som enten eies eller brukes av bedriftens leverandører for å produserer Varner-Gruppens klær. Framtiden i våre hender-sjef, Arild Hermstad, er svært glad for at den norske bedriften nå vil spille med åpne kort.

- Vi er superfornøyd med dette. Varner-Gruppen har drevet med etikkarbeid lenge, men samtidig holdt fast på at listene skulle være hemmelige - til vår store fortvilelse. Dette viser at de har kommet på bedre tanker, helt sikkert forde de har følt på presset, sier Hermstad og fortsetter:

- Og ja - Bangladesh er et verstingland, men nettopp derfor er det så bra at de velger å være åpne. Det kan bidra til bedre arbeidskår for dem i nettopp slike land.

LES OGSÅ:Forbrukerminister Inga Marte Thorkildsen: – Jeg vil se Varner-fabrikkene

Beslutningen om å avsløre leverandørlistene kommer etter et stor press som følge av avsløring av svært dårlige arbeidsforhold på en H&M-fabrikk i Kambodsja og en rekke fabrikkbranner i Bangladesh. minMote har tidligere skrevet om at både Varner-Gruppen og H&M holdt fabrikkene sine hemmelige, men begge suksessbedriftene har nå gjort helomvending.

minMote har ukke lykkes i å få kontakt med representanter fra Varner-Gruppen.

Tidligere har Varner-Gruppen uttalat at listene legges ut etter en grundig kvalitetssjekk fra deres side, og av hensyn til bevisste kunder:

«Vi har gjort en avveining mellom forretningsmessige hensyn og et økende informasjonsbehov fra våre kunder. Det er utgangspunktet for at selskapet har valgt å innføre åpne lister over alle fabrikkene som benyttes for vår produksjon», skrev de i den første pressemeldingen.

Publisert:

Finn mer innhold om: