Nyheter

Marc Jacobs i ellevill t-skjorte-krig

KREATIV: Marc Jacobs har snudd graffitivandalismen til profitt ved å trykke den på svindyre t-skjorter. Foto: Getty Images/All Over Press/Produsentene

Hver gang den kritiske graffitikunstneren Kidult tagger ned butikken til Marc Jacobs, svarer han med å tjene penger på vandalismen. Akkurat nå gjennom t-skjorter til over 4000 kroner.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Den underholdende feiden mellom suksessdesigner Jacobs og anti-kapitalistiske Kidult - en kjent amerikansk graffitikunstner - startet i 2011, men har nå blusset opp igjen.

For to år siden sprayet nemlig Kidult ned hele fasaden til Marc Jacobs-butikken i Soho i New York med skriften «ART» i store, rosa bokstaver. Teksten var ment som et angrep på Jacobs høye priser – for eksempel ligger en vanlig t-skjorte på rundt 3000 kroner, eller rundt 600 fra den rimeligere underlinjen Marc by Marc Jacobs.

Man skulle kanskje tro at Jacobs ville lange tilbake mot Kidult, men i stedet gjorde han noe helt annet: Trykket opp en haug med nye t-skjorter med et bilde av ned nedtaggede butikken og skriften «Art by Art Jacob$» og solgte den for utrolige 4100 kroner, eller 686 dollar.

Og det stopper ikke der. Samfunnskritiske Kidult har nemlig nå vært i Paris, hvor han nok en gang har sprayet ned butikken til Jacobs. Denne gangen med skriften «686$» i neongrønt, skriver Daily Mail.

Videre twitret han følgende: «680? 689? 686?! Hvor mye skal du selge denne for? #Kidultmyparis #Thisisnotart»

Med andre ord har han gitt Marc Jacobs enda et trykk å tjene penger på. Nå har nemlig også dette bildet havnet på hvite t-skjorter, som selges til samme pris som forrige gang. Marc Jacobs var også kjapt ute med å twitre et svar til Kidults angrep forrige uke:

«Kom innom Paris-butikken vår for å se kunsten til Kidult. Vi er stolte av å støtte denne kunsten».

I tillegg la motehuset ut et bilde av de Paris-ansatte i full 686-mundur med både caper og t-skjorter mens de delte en flaske vin.

Kidult har heller ikke nøyet seg med Marc Jacobs. Graffitikunstneren er kjent or å være kritisk til de fleste motehusene som tjener store penger på klær og tilbehør. Christian Loboutin, Yves Saint Laurent og Hermès har nå fått smake hans vrede gjennom graffiti på veggen.

Publisert:

Finn mer innhold om:

  1. Marc Jacobs

Relaterte artikler

NYHETER

Slutt mellom stjernedesigner Marc Jacobs og modellkjæresten

NYHETER

Slik bidrar motebransjen i kampen mot coronaviruset

NYHETER

Toppmodell kaster seg inn i rasismedebatten om moteuken

NYHETER

Norske kvinner bruker millioner på denne vesken

NYHETER

Stjernefotograf ville ikke fotografere Miley Cyrus

NYHETER

Pass deg for disse nettbutikkene

NYHETER

Profilert modellmamma får krass kritikk for modellkurs til 25.000 kroner