Karpe Diem gjør strikkesuksess

Karpe Diem-Chirag mener duoens «Kors på halsen»-strikkegenser er lang mer kreativ en bandnavnet. Nå er etterspørselen så stor at strikkeoppskriften er lagt ut på nettet.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Bare uker etter at Dorthe Skappels døtre skapte strikkehysteri med sin Skappel-genser, har Chirag Patel og Magdi Ytreeide Abdelmaguid fulgt opp med sin egen strikkegenser. Genseren er tykk, fargerik og prydet med kors, dødninghoder og hjerter. Genseren er på coveret av Karpe Diems siste album «Kors på halsen, Ti Kniver i hjertet, Mor og far i døden», på Chriags syv år gamle niese Alisha Patel Jusnes. Genseren dukker dessuten opp på alle singel-covrene. Nå har etterspørselen etter genseren blitt så stor at rap-duoen har sett seg nødt til å legge ut strikkeoppskriften på internett.

- Da jeg var liten pleide mamma å tre en sånn tjukk, kløete strikkegenser over hodet på meg, og som de fleste andre hatet jeg det. Derfor er det ekstra kult at det er akkurat en strikkegenser som har blitt Karpe Diems nye merkevare. Vi er vel sikkert verdens første hip hop-gruppe som markedsfører oss med strikkegensere, sier Chirag til minMote.

Les også:Ung strikkebølge i Norge

Stor etterspørsel

Ifølge manager Morten Andreassen har det blitt solgt over 200 gensere siden turnéstarten, og det har nå blitt lagt inn en ny bestilling av de håndstrikkede genserne. Magdis lillebror Nasir Abdelmaguid har også fått en «Kors på halsen»-genser, og bildet av 13-åringen med genseren har fått over 900 likes og over 30 kommentarer på nettsamfunnet Instagram - de fleste av dem spør hvor man kan få tak i genseren.

- Etterspørselen har vært veldig stor, og det synes vi selvsagt er kjempestas. I tillegg tar folk bilde av seg selv med genseren, eller til og med bestemødre som strikker den, og legger ut på sosiale medier. Det er utrolig kult å få sånne tilbakemeldinger på en strikkegenser, sier Chirag.

Strikkeoppskriften på «Kors på halsen»-genseren er nemlig lagt ut gratis på internett. Da bandet la ut bildet av hele oppskriften på Instagram lot ikke tilbakemeldingene vente på seg - 1200 likes og over 60 kommentarer. Skal man kjøpe genseren ferdig strikket koster den 1500 kroner, noe rap-duoen forstår kan være i meste laget.

- Som Magdi sa - det skal ikke koste så mye penger å se bra ut. Man skal ikke trenge en strikkepakke med garn til tusen spenn for å strikke denne genseren, sier Chirag.

- Så dette er ikke noe dere gjør for å tjene mer penger?

- Absolutt ikke. Det er vel nok et nullprosjekt hvor vi egentlig ikke tjener noe i det hele tatt. Manageren vår er kanskje ikke så begeistret for det, men hvis vi skulle ha håndstrikkede gensere, og ikke tynne fabrikkgensere fra Kina, måtte det bare bli sånn.

Fikk strikkehjelp

Det er imidlertid ikke sikkert det hadde vært noen Karpe-genser, hadde det ikke vært for Helene Svabø (27) og hennes strikkeglade mamma «Mor Kaurin» fra Ullern i Oslo. Forrige vinter jobbet Helene på en Karpe Diem-konsert i en genser moren hadde strikket, med et noe utradisjonelt mønster - Apple-symbol og Twitter-fugler. Den fanget umiddelbart Magdi og Chirags oppmerksomhet.

- Jeg spurte hvor hun hadde fått genseren fra, og hun svarte at moren hadde strikket den. Da sa jeg at jeg måtte treffe moren hennes. Hun trodde vel det var et skikkelig slibrig sjekketriks, ler Chirag.

Han tok kontakt med «Mor Kaurin», som inviterte ham hjem til Ullern. Med en papirtegning i hånda troppet Chirag opp og fikk en skikkelig leksjon i strikking.

- Hun snakket om mønster og oppskrifter, men jeg visste egentlig ikke at det fantes strikkeoppskrifter engang, jeg. Så det med strikking var en helt ny verden for meg, sier Chirag.

Han og «Mor Kaurin» lagde deretter strikkemønsteret til «Kors på halsen»-genseren sammen, og nå håper rap-duen den blir årets julegave.

- Jeg skjønner jo godt at folk ikke gidder å kjøpe en t-skjorte med et så døvt bandnavn som Karpe Diem på, men denne genseren er noe helt annet. Så om ikke bandnavnet vårt er kreativt, er i allefall strikkegenseren vår det, slår Chirag fast.

Publisert: