Cara Delevingne sliter med hudsykdom – får hjelp av Kate Moss

SYNLIG: Sårene på cara Delevingnes legger kom spesialt godt fram i denne røde Versace-kjolen. Foto: Getty Images/All Over Press

Cara Delevingne (21) er et av modellbransjens heteste navn akkurat nå, men hissig psoriasis stikker kjepper i hjulene på catwalk-karrieren. Nå får hun hjelp av stjernekollega Kate Moss for å få bukt med sykdommen.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

De siste par årene har britiske Delevingne seilt opp som motebransjens nye favorittmodell, med jobber for alt fra Versace og Chanel til Victoria’s Secret på cv-en. Under Milano Fashion Week tidligere i år dukket det imidlertid opp flere bilder av 21-åringens bare legger med flere røde sår, noe hun selv forteller skyldes hudsykdommen psoriasis.

- Det blusser bare opp under moteukene, som selvsagt er den verste tiden for meg å få sår på, sier hun til Daily Mail.

Psoriasis er en kronisk hudsykdom som gir en rød og sår hudoverflate, og tidvis også tykke skjelldannelser på huden.

Mens noen kan ha en så beskjeden psoriasis at de ikke er klar over t de har det, kan andre bli så hardt rammet at det er sosialt invalidiserende og i sjeldne tilfeller livstruende. I Norge regner man med at rundt 2-3 % av befolkningen har en type psoriasis, iføkge Nettdoktor.no.

Det kan være mange årsaker til psoriasis, men for noen kan stress føre til hissigere utbrudd.

VETERAN: Cara får hjelp av Kate Moss til å hanskes med sykdommen - og helst sikkert endel tips om catwalk-posering på kjøpet. Foto: Getty Images/All Over Press

For Cara Delevingne dukket sårene opp på leggen da hun skulle gå i en kjole med høy splitt for Versace under Milano Fashion Week. Sårene var også der da hun skulle bli sminket før Louis Vuitton-visningen, og modell-legenden Kate Moss kom inn i rommet.

- Kate Moss så meg da de skulle sminke over sårene og sa «dette er helt forferdelig! Hva har skjedd? Jeg skal hjelpe deg!» og skaffet med en lege samme kveld, forteller Cara.

De fleste former for Psoriasis kan igjennom intens behandling bli borte for kortere eller lengre tid, men sykdommen er kronisk. Delevingne har også twitret om sin irritasjon over sykdommen:

«Psoriasis, gå vekk! Du er ikke noe morsom», skrev hun etter Milano-showet for Versace.

Publisert: