«Norsk» milliardærarving vekker oppsikt internasjonalt

charlie siem

Den norsk-britiske fiolinkometen Charlie Siem (28) gjør stor suksess som kampanjemodell for noen av verdens største motehus.

Martine Haug Nysether
Publisert:
charlie siem

FIOLINKOMET: Charlie Siem begynte å spille fiolin allerede som 3-åring, og i løpet av karrieren har han spilt sammen med rockestjernen Bryan Adams og opptrådt for superstjernen Lady Gaga. Her gjester han Senkveld hos Thomas og Harald. Foto: Mattis Sandblad / VG

charlie siem

Foto: Gilles Marie Zimmermann

For deg som enda ikke har hørt om den halvt norske 28-åringen fra London, er Charlie Siem et navn å bite seg merke i. Ikke bare regnes han som en fremadstormende og svært talentfull fiolinist, han gjør også karriere i den internasjonale motebransjen.

- Det var helt tilfeldig at jeg ble modell. Jeg har aldri drømt om å jobbe innen mote, forteller Charlie Siem til MinMote.

Han er i Norge i forbindelse med sin opptreden på «Senkveld» fredag.

NORGESBESØK: Charlie Siem og filmregissør Liv Ullmann er begge gjester hos TV2 fredag kveld. Foto: Mattis Sandblad / VG

Så langt kan 28-åringen blant annet vise til anerkjente motehus som Dior og Armani på CV-en. Siem har flere ganger figurert i Vogue, og hans første kampanje var for det britiske merket Dunhill, som spesialiserer seg på luksusartikler for menn.

Norsk far

- Etter en konsert i London for et par år siden, ble jeg spurt om jeg kunne tenke meg å være kampanjemodell for Dunhill. Det er en utmerket markedføring og en fin måte å spre musikken min på. Gjøre den litt mer kjent, sier Siem.

28-åringen er født og oppvokst i London, og er sønn av den norske milliardæren Kristian Siem.

Charlie begynte å spille fiolin allerede som 3-åring, og i løpet av karrieren har han spilt sammen med rockestjernen Bryan Adams og opptrådt for superstjernen Lady Gaga, da hun ble kåret til årets moteikon i 2011.

BODDE MED PRINSENE: Charlie Siem forteller at han har delt bolig med både prins William og prins Harry. Foto: Bruce Weber

Selv om Siem har gjort en rekke oppdarg i motebransjen, er han soleklar på at det er musikkarrieren som er første prioritet.

- Modelljobben er et bidrag til musikken. Hvis jeg gjør én kampanje i året, tar det ikke mye tid. I de kampanjene jeg har gjort har de brukt meg som musiker. Det er nesten det samme som om en artist blir intervjuet i et magasin for å fortelle om musikken sin, sier Siem til MinMote.

Jobbet med Lagerfeld

Men det er ikke bare pene kampanjebilder, god markedsføring samt en ekstra inntektskilde motebransjen har betydd for Siem.

- Jeg har fått muligheten til å møte mange interessante mennesker, som blant annet Karl Lagerfeld og Vivienne Westwood. Karl overrasket meg. Han var en veldig kunnskapsfull og interessant person, og vi snakket om musikk og opera. Vivienne er en utrolig kul dame, som jeg likte veldig godt.

Til tross for at han har vokst opp med den klassiske musikken, avviser Siem at musikken har fått han til å kle seg mer konservativt.

- Jeg tror ikke det er slik lenger. For min egen del liker jeg å kle meg pent, også av respekt for jobben min.

- Hvor viktig er stil for deg?

- Personlig stil er viktig, men det handler om mye mer enn hva du går kledd i. Stilen din uttrykker hvem du er, og for meg handler det om å føle seg komfortabel i det jeg går i, sier Siem.

TALENTFULL: Charlie Siem regnes som en svært dyktig fiolinist, og har så langt gitt ut fire album. Foto: Mattis Sandblad / VG

- Norske jenter er attraktive

Den norsk-britiske fiolinisten har gått på den legendariske kostskolen Eton, sammen med blant andre prins Harry og prins William.

- Jeg bodde i samme hus som William i ett år og Harry i fire år. De var flotte gutter, forteller fiolinisten i kveldens episode av Senkveld.

Selv om 28-åringen er halvt norsk innrømmer Siem at de eneste han snakker norsk til er foreldrenes hunder. Han bor til daglig i London, men er årlig på besøk hjemme i Norge hvor han har mye familie.

- Hva tenker du om klesstilen til norske jenter?

- Jeg synes norske jenter er veldig attraktive, så det må vel bety at de kler seg bra og, ler han.

Et raskt Google-søk, viser at de fleste som er nysgjerrige på Charlie Siem, ønsker å vite om fiolinisten har kjæreste.

- Det har jeg ikke. De profesjonelle har lært seg å si, «no comment», men kanskje jeg får meg en vakker norsk kjæreste hvis du skriver det, fleiper Siem.

Han synes det er vanskelig å si noe om hva han ser etter i en potensiell kjæreste.

- Det må være den rette for meg. Det er vanskelig å si, men du må kjenne kjemien, forklarer 28-åringen.

Publisert: