10 skjønne julegavetips

HVERDAGSLUKSUS: Gi bort en deilig julegave som både er praktisk og behagelig. Skal du legge litt ekstra penger i en julegave er time hos hudpleier et hot tips. Foto: Produsentene
Martine Haug Nysether
Publisert:

Skjem bort noen du er glad i med en deilig julegave under treet. minMote gir deg ti gavetips som aldri slår feil.

I en hektisk hverdag er det få som er flinke til å sette av litt tid til egenpleie. Julen er en perfekt anledning til å pleie seg selv og bruke litt ekstra tid på badet. Kjenner du noen som har vært ekstra snille i år, fortjener de å skjemmes bort med en skjønn julegave.

Hvis du er usikker på hva du skal gi til kjæresten, venninnen eller mammaen som har alt, er skjønnhetsprodukter en utmerket gave. Og det trenger ikke kosta skjorta.

For de som har mange på gavelisten anbefaler makeup-artist Therese Dombek å kjøpe inn flere gavesett og sette sammen en litt mer personlig julegave.

- Et lurt tips er å kjøpe gavesett og esker med flere produkter i, så kan man dele det opp i små pakker med skjønnhetsprodukter. Spør også pent om du kan få med parfymeprøver. Lag et koselig kort og pakk fint inn, sier Dombek til minMote.

SUKKERSØTT: Duftlys (Jasmin) fra Diptyque hos Heavenscent.no, 450 kr. Gavesett fra Vita.no, 149 kr. Hudpleiebørste (Mia 2 White) fra Clarasonic hos Kicks.no, 1125 kr. Neglelakk i fargene Avenue Maintain nr. 251 (blå), Mint Candle Apple nr. 99 (grønn) og Madison Ave nr. 248 (rosa) fra Essie, 129 kr. Bodylotion fra Chanel, 495 kr. Foto: Produsentene

Ingenting er deiligere enn å smøre seg inn med en god bodylotion etter en lang og varm dusj i kulden - en super gave som passer like godt til bestevenninnen som til svigermor. Gå for en bodylotion i en lekker flaske som også kan brukes som en del av interiøret på badet.

De fleste produktene finnes i mange prisklasser, og den perfekte venninnegaven til den moteinteresserte mener makeup-artisten er neglelakk i sesongens trendy farger.

- Hvis man søker litt på nettet på merker som Chanel og Dior kan man finne ut hvilke farger som kommer, og finne lignende farger fra billigere merker. Essie har alle farger mellom himmel og jord hele tiden. Ellers er duftlys en veldig hyggelig gave å få, tipser Dombek.

Hvis du ønsker å legge litt mer penger i gaven, er ikke makeup-artisten i tvil om hva du bør kjøpe.

- Clarasonic er en perfekt gave til skjønnhetsjunkien. Den vibrerende kosten masserer over huden når du renser den, som gjør at du får en utrolig bra rens i dybden. Den kan tilpasses med ulike børstehoder og passer også bra for menn, forteller Dombek og legger til:

- Jeg merket stor forskjell når jeg brukte den og ikke.

PLEIE OG SMINKE: Håndkrem fra L'Occitane hos Strawberrynet.com, 265 kr. Mineral Foundation-børste fra The Body Shop, 219 kr. Skrubbekrem fra Ren hos Vitus Apotek, 345 kr. Maskara fra Helena Rubinstein hos Nordicfeel.no, 269 kr. Rougebørste fra The Body Shop, 149 kr. Foto: Produsentene

Makeup-artist Ingrid Bruvik anbefaler å styre unna parfymer, ettersom de lukter veldig forskjellig fra person til person. Med mindre personen ønsker seg en spesiell parfyme, mener Bruvik du heller bør gå for sminkekoster.

- Sminkekoster er et sikkert kjøp. Med gode koster er mye av jobben gjort, og du er sikker på at man får bruk for det. Ordentlige koster trenger ikke koste all verden, de har for eksempel ganske gode og rimelige koster hos The Body Shop, sier makeup-artisten.

Hun tror skjønnhetsprodukter er en populær venninnegave, fordi det er veldig hyggelig å få og noe man alltid har bruk for. Bruvik mener det ikke er noe i veien for å gi skjønnhetsgaver til andre enn venninner.

- En god håndkrem er alltid godt å få og du får de i alle prisklasser. Håndkrem til svigermor er innafor, men å gi en rynkekrem er nok ingen slager, ler Bruvik.

Ønsker du å skjemme bort noen du er glad i, mener makeup-artisen en behandling hos hudpleier er vel investerte penger.

Publisert: