Beyoncé skaper motehistorie

HISTORISK: Artisten Beyoncé Knowles er aktuell med sin tredje førsteside for amerikanske Vogue. Denne gangen pryder hun den legendariske september-utgaven. Foto: Getty Images

33-åringen er den første mørkhudede sangeren på amerikanske Vogues september-cover.

Sofie Braseth
Publisert:

Motemagasinenes september-utgave er noe helt spesielt. For amerikanske Vogue er det årets viktigste utgave, og magasinet er gjerne 900 sider langt, skriver The Guardian.

Derfor går det ikke ubemerket hen at artisten Beyoncé Knowles pryder utgavens forside.

33-åringen har vært på forsiden to ganger tidligere, men da i to av årets andre måneder. Med årets september-forside skaper Knowles historie som den første mørkhudede sangeren som pryder årets viktigste utgave for det amerikanske motemagasinet.

Knowles har allerede delt coverbildet i sosiale medier:

Artisten er den tredje mørkhudede i kvinnen i historien som får samme ære. Skuespiller Halle Berry rocket en kort bob på førstesiden av Vogues september-utgave i 2010, og supermodell Naomi Campbell var pyntet i paljetter og perlesmykker i 1989.

Ifølge Time er Knowles iført en kjole fra Marc Jacobs. Førstesidebildet er fotografert av Mario Testino.

Jacobs kommer med følgende uttalelse om Knowles:

– Ordet diva brukes om så mange kvinnelige artister, og det betyr ofte at de har rykte for å være vanskelig, men hun utstråler sjarm og en elskelig kvalitet, sier designeren til Vogue.

Knowles har delt flere bilder fra photoshooten på sin Instagram-profil. Se et utvalg nedenfor:

Publisert: