Vendelas datter (14) gir tips om make-up med Jan Thomas

Vendela Kirseboms datter, Julia (14) er hovedmodell i Jan Thomas' neste stylingbok.

Kirsti Hovland
Publisert:

I denne boken gir Jan Thomas tips om make-up for tenåringer.

- Men hun har så mye kunnskap om dette at her snakker vi om et samarbeid, sier Jan Thomas om stylingsamarbeidet med Vendela Kirseboms eldste datter.

I tillegg er 14-åringen registrert av samme byrå som hennes mor, MIKAs, i Stockholm.

- Det er litt gøy, for hun skal jobbe med Mika, modellbyrået jeg begynte å jobbe for da jeg var 16, sa Vendela Kirsebom til bladet Alt for damene for noen måneder siden.

Men i høst har Julia, som blir 14 i disse dager, vært modell i den nye stylingboken «Styling» til Jan Thomas som kommer ut i slutten av mars. Dette er mamma Vendela veldig fornøyd med.

Fornøyd mor

- Jeg vet ikke akkurat om hun går i mine fotspor ennå, men jeg synes det er veldig morsomt at hun får mulighet til å være med på denne boken med Jan og Christopher. Hun er veldig glad i mote, svarer mamma Vendela på VGs spørsmål om hva hun tenker om at datteren går i hennes fotspor.

Tidligere har Jan Thomas gitt ut fire stylingbøker skreddersydd for spesifikke målgrupper.

Christopher er med

Nå kommer han med en helt egen stylingguide for den svært unge generasjonen som begynner med make-up daglig fra 12-13-års alder.

Boken kommer på Aschehoug forlag, der den kjente motefotografen Bjørn Opsahl har stått for fotograferingen, men der også Jan Thomas' ektefelle, Christopher Mørch Husby har tatt en del av bildene.

- Hva slags forhold hadde du til make-up fra tidlig tenåringsalder, og hvilken endring mener du har skjedd. på denne fronten, spør VG Vendela:

- Mine første minner om make-up har jeg fra da jeg var på chartertur med mamma 13 år gammel og fikk min første lipgloss og mascara. Forskjellen i dag er vel at sminke er mye mer tilgjengelig og akseptert enn da jeg var tenåring, både med henhold til tilgjengelighet i kjedebutikker samt dekning i media. Før kostet det også mye mer, påpeker Vendela.

Tidligere sjefredaktør i motemagasinet Tique, Tone Skårsdal Tobiassen, skriver tekstene i boken.

- Unge jenter i dag starter med make-up i mye tidligere alder, og derfor ser man nå et potensial til å «oppdra» denne målgruppen i å bruke sminke hensiktsmessig, forteller Tobiassen.

Jan Thomas er helt klar på hva han håper å oppnå med boken:

- Unge jenter skal ikke se ut som glamourmodeller. De skal se ut som seg selv!

LES OGSÅ:Helen Mirren fikk Nobel-hjelp av Jan Thomas

Publisert:

Finn mer innhold om: