Fam og Marianns sukkersøte hevn

Fam Irvoll og Mariann Thomassen fikk ofte høre at stilen deres var for sær. Med Lady Gaga har pipa fått en annen lyd.

- Folk har ledd av stilen til Mariann og kritisert henne. Men nå er det blitt rom for så mangt med Lady Gaga og den stilen der. Det er så godt å vite at vi har holdt på med det her lenge og nå er det right back at ya til dem, forteller Fam engasjert til minMote.

- Første gang jeg så henne var det et så tydelig design og hun la all personligheten i klærne. Fam er tidløs, hun følger sin egen vei og det å legge vekk det trendmaset er kjempebra. Mange jenter blir stressa av trender, av å hele tiden måtte vite hva som kan brukes og ikke brukes, og hele tiden kjøpe nytt, mener Mariann Thomassen.

- Ja, jeg hater jo egentlig trender. Folk må bare kle seg i det de føler seg bra i og liker, legger Fam til.

Også stylist og TopModel-coach Storm Pedersen støtter Fam fullt ut. Han gleder seg stort over Oslo-jentas suksess.

- Jeg synes det er så utrolig godt at hun blir akseptert, og det er et fantastisk univers som hun har skap. Det er deilig å se at noen kan leke seg så betingelsløs og gjøre suksess med det som hun har gjort. Vi trenger mer av det i Norge, forteller han til minMote.

Hjelper mot kjærlighetssorg

Det har vært mye fokus på at Fam Irvoll har designet for personligheter som Lady Gaga, Katy Perry, Mika og Rihanna. Selv mener designeren at hun blir like begeistret om det er en modig kvinne à la Mariann eller en hvilken som helst annen som bruker designet.

- Det er klart det er gøy når kjente mennesker bruker tingene dine, men å se folk leke seg med dem og bruke det på gata er enda bedre. Den morsomste kunden jeg har hatt var en dame på 70 år som ville kjøpe en kakehårbøyle til å bruke på nyttårsaften, smiler Fam.

Torsdag presenterte populære Fam Irvoll sin smykkekolleksjon, og det manglet ikke farge eller særpreg denne gangen heller. «Fam + Arts&Crafts» er designet av Fam og med på laget har hun hatt A&C-designer Birgit Løitegaard. Kolleksjonen preges av maritime detaljer, godteri og kirsebær, og er like sjarmerende og leken som man forventer. Smykkekolleksjonens ansikt utad er tøffe Mariann Thomassen.

- Det jeg tenker om dette designet er at det livner veldig opp. Når man er trøtt på morningen, har en sykt dårlig dag eller har kjærlighetssorg, så kan man ta på ett eller flere og så blir ting litt lysere, mener Mariann som valgte å bruke lag på lag med smykker, sammen med ørepynt og ringer under torsdagens visning.

Husker du Farah Fawcetts røde bikini?Se hvor den havnet!

Inspirert av Gwen

Fam har alltid hatt et særegent design, i sin egne fargerike verden inspirert av Alice in Wonderland, tegneserier og sukkersøt mat. Eventyret startet med en musikkvideo.

- Året jeg skulle uteksamineres fra Esmod husker jeg vi hele tiden prøvde å finne vår egen, personlige greie. Jeg visste at jeg likte den verdenen jeg har nå, men det var når Gwen Stefanis «Whatcha waiting for»-video kom på tv at jeg virkelig koblet alle linkene og fant ut at det var slik jeg ville ha det, avslutter Irvoll.

Cancan på catwalken.Se video her!

Relevante artikler videre:

Vårens store lugg.Slik fikser du den!

Skal du kjøpe solbriller?Historisk solbrilletrend denne våren.

Slik kan du kopiere Europas prinsesser!Les mer her.

Hvordan var din opplevelse i dag?