Hennes & Mauritz legger ned Cheap Monday

LEGGES NED: Klesmerket Cheap Monday. Foto: AP.
LEGGES NED: Klesmerket Cheap Monday. Foto: AP.

Svake resultater over tid fører til at merket legges ned.

Klesmerket Cheap Monday er særlig kjent for sine jeans med hodeskalle-logo. Nå legges det ned, ifølge H&M som eier merket.

Rundt 80 ansatte blir påvirket i Sverige, kommer det frem i en pressemelding. Hva som skjer med varemerket Cheap Monday fremover er foreløpig ikke kjent.

Merket ble grunnlagt på begynnelsen av 2000-tallet av Lars Karlsson, Örjan Andersson og Adam Friberg før det ble kjøpt opp av H&M i 2008 for over en halv milliard svenske kroner.

Grunnen til at merket legges ned er svake resultater over tid, og at H&M nå vil fokusere på kjernevirksomheten.

– Cheap Mondays forettningsmodell bygger på tradisjonell grossistvirksomhet som har hatt store utfordringer som følge av skiftet i bransjen. Cheap Monday har under en lengre periode hatt en negativ salgs- og lønnsomhetsutvikling og H&M-gruppen har på grunn av dette bestemt å avvikle virksomheten, heter det i pressemeldingen.

I Norge selges merket blant annet i kleskjeden Weekday som også eies av H&M-gruppen. Cheap Monday-buksene som fremdeles selger godt vil bli erstattet med tilsvarende modeller hos Weekday.

De siste plaggene fra merket slik vi kjenner det i dag vil bli levert i mai 2019. Nettbutikken og de fysiske butikkene vil stenge allerede innen nyttår. Merket har vært en del av H&M-gruppens «New Business». Nå består denne gruppen av butikkene COS, Monki, Weekday, H&M Home, Arket, Afound og & Other Stories som snart åpner i Norge.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Hvordan var din opplevelse i dag?