Kate Upton får sin første Vogue-forside

Kate Uptons (20) figur har fått mye kritikk. Nå pryder hun den italienske utgaven av Vogue.

Jennifer Bråthen
Publisert:

Kate Uptons modellkarrierer satte fart da hun tidligere i år fikk gleden av å pryde forsiden til sportsbladet Sports Illustrated, men Uptons kurver har også fått kritikk.

– Med sitt altfor blonde hår kunne hun like gjerne vært en fotballfrue. I tillegg har hun et ansikt som hvem som helst med penger kan kjøpe seg, sa Sophia Neophitou, moteredaktør og selve hjernen bak castingen til Victoria’s Secret Fashion Show, tidligere i år.

Nå har imidlertid den formfulle modellen lagt undertøysgigantens kritikk bak seg og landet nok en prestisjetung modelljobb. Denne gangen pryder hun forsiden til den italienske utgaven av Vogue.

– Det er ikke overraskende at motebransjen satser på Kate Upton som kan gi omtale. Sex selger uansett hvordan vi snur og vender på det, sier Eivor Øvrebø, modellmamma i Team Models.

LES OGSÅ: Moteredaktørene tause om H&M-skandalen

Forsiden til novemberutgaven av det italienske motemagasinet er fotografert av Steven Meisel. For anledningen har Upton sotede øyne og knall rød munn. Hun er iført en pels fra Fendi og et utringet korsett fra Patricia Field. Bildet bærer tittelen «Seductive» (Forførende).

Øvrebø forteller at Uptons forside er ulik andre utgaver av Vogue som vanligvis bruker sylslanke modeller på sine forsider. Modellmammen er likevel ikke overrasket over at det er nettopp Uptons kurver som pryder motemagasinet.

– Bildet av Upton skaper nok nysgjerrighet hos Vogues lesere - noen liker formfulle damer, andre gjør det ikke. Det vil skape blest og Vogue får det de er ute etter - økt salg, avslutter Øvrebø.

LES OGSÅ: «Downton Abbey»- stilen erobrer moteverdenen

LES OGSÅ: Sjekk Mette-Marits Valentino-kåpe til 24.000 kr.

Publisert: