Kommentar: Er 2016 året det blir stuerent med treningstights på jobb?

Skinnyjeans og designerhæler kan ligge i skapet. Skal du være trendy i år tar du på deg treningstights, joggesko og sports-BH.

athleisure

HOT: Astrid Smeplass er hyppig bruker av athleisure-antrekk. Foto: @astridsofficial

athleisure

IKONISK: Kylie Jenner seiler opp som Kardashian-klanens mest trendy med sitt sporty uttrykk. Foto: @kyliepictures

Hverdagsgarderobene våre er i full endring. Så lær deg følgende nyord først som sist; athleisure – en kombinasjon av athletic og leisure, som er betegnelsen for komfortable fritidsklær.

Athleisure er et av de største buzzordene på motefronten om dagen og ble nylig utropt av livsstilsnettstedet Well+Good til en av 2016 viktigste trender. Magasinet peker til motemarkedet og mener dette er året det blir stuerent å innarbeide treningsklær i hverdagen.

Blant stilens kuleste ambassadører er kjendiser som Kylie Jenner og vår egen Astrid S. De bomber Instagram med frekke tights, Adidas-striper og badedrakter som om det var hverdagsplagg:

A post shared by Kylie 🤍 (@kyliejenner)

Stadig flere bytter ut jeansen med treningstights og andre sporty klær. Da MinMote omtalte norske jenters økende tighstbruk som en epedemi ifjor, ble mange oppgitt. De ville ha tightsen sin i fred.

Tights fra Adidas by Stella McCartney. Koster 1077 kroner hos Net-A-Porter.  Foto: Produsenten
Tights fra Adidas by Stella McCartney. Koster 1077 kroner hos Net-A-Porter. Foto: Produsenten

Og jammen har de fått tights - og så mye mer.

Det internasjonale motemarkedet flommer over av statement-sko som Stan Smiths, mens sportsklassikere som Reebok (tenk de klumpete Instapump-skoene) og Adidas har blitt blåst nytt liv i av moteeliten.

Vi så konturene av dette da Stella McCartney begynte å samarbeide med Adidas allerede i 2004 – et samarbeid som ser ut til å ha knekt koden ved å fjerne de skrikende fargene fra treningstøyet og erstatte deg med mer delikate farger som beige, grått og hvitt - med en og annen knallfarget joggesko.

I 2015 fortsatte det: High end-merket Derek Lam (mest kjent for feminine, skreddersydde luksusplagg) samarbeidet med treningmerket Athleta, moteblogger-ikon Man Repeller designet for Outdoor Voices og NikeLab gikk sammen med japanske Sacai om den kanskje største blandingen mellom sportsplagg og «vanlige» plagg vi har sett hittil: Flagrende skjørt og kjoler i skjønn forening med sportselementer som polyester, knallfarger og solide løpesko.

Nesten samtidig gikk Adidas Originals sammen med it-designer Mary Katrantzou for å sikre seg hennes mønster på sine plagg. Motehuset Tory Burch har lansert en egen treningskolleksjon.

Grunnleggeren av Outdoor Vioces mener dette er den perfekte athleisure-looken. Foto: Outdoorvoices.com
Grunnleggeren av Outdoor Vioces mener dette er den perfekte athleisure-looken. Foto: Outdoorvoices.com

Da grunnleggeren av nevnte Outdoor Voices, 27 år gamle Tyler Haney, åpnet pop-up-butikk i New York, fikk det spalteplass i presitisjetunge Vogue, hvor Haney forklarer at hun håper merkets myke, duse tights og BH-er skal være «fremtiden av athleisure». Hun er neppe alene om drømmen - nye treningsmerker som lager klær her på grensen til noe de fleste av oss kunne gått i på jobb, popper ustoppelig opp:

Run The Process med sine blomstrete yogaplagg, Callens med kritthvite trening/hverdagsplagg og bikinidesigner gone treningsdronning Lisa Maria Fernandez med sine stilrene BH-er.

Body fra Ballet Beautiful til 817 kroner hos Net-A-Porter. Foto: Produsenten
Body fra Ballet Beautiful til 817 kroner hos Net-A-Porter. Foto: Produsenten

Og la oss ikke glemme Ballet Beautiful, treningsimperiet og merket som har fått trendy New Yorkere til å kaste tradisjonelle treningsklær til fordel for tutu-er og kashmirtopper i tusenkronersklassen.

Ordet athleisure ble også nylig tatt inn i ordboken av det amerikanske selskapet Merriam Webster.

Det kommende året vil antageligvis treningstøyet – athleisure-plaggene – innta hver eneste krik og krok av garderobene våre. Glem «treningstøy-skuffen» - nå krever alt fra strammende tights til delikate yogatopper og freshe joggesko plass i resten av skapet også.

Fortsetter utviskingen mellom tringstøy og vanlig tøy i samme tempo, ser jeg ikke bort ifra at det blir innafor med treningstights på jobb innen utgangen av 2016.

Hvordan var din opplevelse i dag?