Norske designere støtter krigsrammede barn

Lørdag er norske designere i samarbeid med Redd Barna med på en auksjon til inntekt for krigsrammede barn i Gaza. Flere av landets fremste designerne har donert klær som skal auksjoneres bort denne dagen.

Mari Glans
Publisert:

Veldedighetsarrangementet «Auksjon Gaza» skal samle inn penger til barn som er rammet av krigen i Gaza, ved hjelp av flere av Norges fremste designere. Noen av plaggene har en verdi på 20.ooo kroner, og enkelte plagg er spesialdesignet for anledningen.

Designerne som har donert antrekk til auksjonen er Tina Haagensen, Tina Steffnak Hermansen, Nina Skarra, Johnny Love, Moods of Norway, Svin by Synne, Morami og Fam Irvoll.

Initiativtaker til arrangementet er Fatima Elkadi, som jobber frivillig i Redd Barna som infokorpser. Elkadi jobber også som fotograf og har jobbet med flere av designerne tidligere, og det var slik veldedighetsauksjonen kom til.

- Ideen til moteshowet ble født som et resultat av min interesse for mote og engasjement for barna i Gaza. Jeg har tidligere gjort fotoshoots med klærne til designerne og jobbet med flere av dem som har bidratt til auksjonen, og fant det derfor naturlig å videreutvikle samarbeidet, sier Elkadi til minMote.

Stjernene donerer også klær til veldedighet.Kim Kardashian selger klærne sine på Ebay

Overrasket over støtten

Fatima Elkadi er overrasket over engasjementet til norske designere.

- Til å begynne med trodde jeg ikke at jeg skulle få så mye støtte, ettersom mange av designerene forbereder seg til Oslo Fashion Week. Så jeg er overrasket over hvor mye hjelp vi har fått. Flere har senere hoppet på toget og ønsket å være med, sier Elkadi.

Pengene fra auksjonen skal gå direkte til Redd Barnas arbeid i Gaza. Arbeidet omfatter alt fra fysisk gjenoppbygging av skoler og bygging av sikre lekeplasser, til opplæring av lærere og foreldre til hvordan å hjelpe barna med å bearbeide psykiske traumer som følge av opplevelsene fra krigen.

Redd Barna har jobbet i området i over 30 år, og etter den siste krigen har arbeidet vært konsentrert om gjenoppbygging av skoler. Arbeidet omfatter alt fra fysisk gjenoppbygging av skoler, bygging av sikre lekeplasser, til kursing av lærere og foreldre i hvordan hjelpe barna å bearbeide de psykiske traumene som følger av opplevelsene fra krigen.

«Auksjon Gaza» holdes på studenthuset Chateau Neuf på Majorstua i Oslo, lørdag 1. august kl.18.00.

Norsk design gjør det bra om dagen!Norske jeans ny favoritt blant stjernene

Relevante artikler videre:

Gjør vintage-kupp på nett!Her er de beste nettbutikkene

Moods Of Norway åpnet butikk i Beverly Hills. Se video fra åpningen her

Norges første nettbutikk med vintage!Startet av norsk designer

Publisert:

Finn mer innhold om: