Elle-gallaen 2022: Se alle antrekkene

FESTKLAR: Bianca Ingrosso tok turen fra Stockholm for å delta på den første norske Elle-gallaen. Her er hun sammen med den norske modellen Frøya Sofie Winther på den røde løperen.
FESTKLAR: Bianca Ingrosso tok turen fra Stockholm for å delta på den første norske Elle-gallaen. Her er hun sammen med den norske modellen Frøya Sofie Winther på den røde løperen.Mattis Sandblad / VG

Flere av Norges største kjendiser var pyntet til trengsel da magasinet Elle arrangerte galla på Stordalens nye it-hotell. Se alle antrekkene her!

For første gang inviterer motemagasinet Elle til galla i Oslo. Festen, som egentlig skulle ha funnet sted for tre år siden, arrangeres på Petter Stordalens nye hotell Sommerro, på Solli plass.

Både norske og svenske influencere, designere, artister og skuespillere hadde planlagt kveldens gallaantrekk i lang tid før Mote-Norges store festkveld.

Flere hadde brukt lang tid med på forberedelsene, med sponsede hår og skjønnhetsbehandlinger.

Motemagasinet har invitert 150 stykker av Mote-Norges nøkkelpersoner til middag og prisutdeling, og senere på kvelden kom det flere gjester som fikk delta på festen.

– Frøya og Benjamin dater

Blant de som sto på gjestelisten til gallaen var selveste Bianca Ingrosso. Den svenske influenceren og forretningskvinnen hadde tatt turen fra Stockholm sammen med vennene Lovisa Worge og Lucas Armando Feola. Med henne var også norske Frøya Sofie Winther.

De siste månedene har ryktene svirret rundt den svenske artisten Benjamin Ingrosso og den norske influenceren Frøya Sofie Winther. De har delt flere bilder av hverandre i sosiale medier, og i sommer satte de virkelig fyr på romanseryktene da Ingrossos søster, Bianca Ingrosso, delte bilder av de to på ferie sammen.

Bianca Ingrosso, som var iført en beige kjole fra Self Portrait, forteller til VG at Winther har sklidd godt inn i familien.

– Frøya og Benjamin dater, men de er ikke sammen. Hun er kjempesøt og hele familien elsker henne, sier Ingrosso og fortsetter:

– Jeg er nyforelsket i livet mitt om dagen og synes det er veldig hyggelig å være her i Oslo i kveld. Jeg har hatt flere norske gjester i talkshowet mitt og føler at det er en good vibe mellom Oslo og Stockholm nå.

BEIGE: Bianca Ingrosso hadde på seg kjole fra Self Portrait og matchet den med et glitterveske.
BEIGE: Bianca Ingrosso hadde på seg kjole fra Self Portrait og matchet den med et glitterveske. Mattis Sandblad / VG
ELSKER OSLO: Lovisa Worge kom sammen med den norske kjæresten sin Gullek Nilsen. Worge hadde på seg kjole fra Monot, pels fra Louis Vuitton og mini Kelly-veske fra Hermès. Smykkene er fra hennes eget merke Ani.
ELSKER OSLO: Lovisa Worge kom sammen med den norske kjæresten sin Gullek Nilsen. Worge hadde på seg kjole fra Monot, pels fra Louis Vuitton og mini Kelly-veske fra Hermès. Smykkene er fra hennes eget merke Ani.Mattis Sandblad / VG

Bianca Ingrossos bestevenninne Lovisa Worge ankom gallaen med den norske kjæresten sin Gullek Nilsen, som ikke ville stille opp på rød løper.

– Ja, vi er kjærester. Vi møttes på en fest i sommer og pendler nå mellom Oslo og Stockholm. Jeg elsker Oslo og vil gjerne flytte hit, mens Gullek vil til Sverige. Så vi får se, sier Worge.

Feststemt justisminister

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl dukket opp på festen iført en glitrende kjole i svart med gjennomsiktige partier. Enger Mehl er ikke fremmed for å sy sine egne kjoler, slik som hun gjorde til stortingsmiddagen for ett år siden, men denne gangen gikk hun for en kreasjon fra Handmade Dresses.

– Jeg er veldig takknemlig for jobben min, som også er krevende. Derfor har jeg ikke så mye tid til å planlegge antrekk, men jeg gleder meg til å kose meg her i kveld med gode venner, sier Enger Mehl.

WOW-FAKTOR: Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl dukket opp på gallaen iført en svart kjole med gjennomsiktige partier og et fjærbesatt skjørt.
WOW-FAKTOR: Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl dukket opp på gallaen iført en svart kjole med gjennomsiktige partier og et fjærbesatt skjørt.Mattis Sandblad / VG

Hemmelighetsfull

Influencerparet Nikoline Anundsen og Sebastian Solberg ankom den røde løperen sammen. Anundsen hadde på seg en rosa, gjennomsiktig kjole med fjærbesatte ermer fra The Attico.

– Det som synes, det synes, sa en nokså hemmelighetsfull Anundsen til MinMote da vi spurte henne om kveldens antrekk.

GJENNOMSIKTIG: Nikoline Anundsens kjole er fra The Attico og skoene fra Aquazzura.
GJENNOMSIKTIG: Nikoline Anundsens kjole er fra The Attico og skoene fra Aquazzura. Mattis Sandblad / VG
MATCHET: Sebastian Solberg og Nikoline Anundsen valgte helrosa antrekk til Elle-gallaen.
MATCHET: Sebastian Solberg og Nikoline Anundsen valgte helrosa antrekk til Elle-gallaen. Mattis Sandblad / VG

Astrid S glitret i en kjole i fløyel med trendy cut out-detaljer. Til MinMote kan hun fortelle om det nye albumet sitt.

– Jeg jobber på nytt album for tiden hvor jeg tester ut litt forskjellig. Det er et album med «fuck you»-stemning. Jeg har blitt eldre og tør å stå opp for meg selv mer. Albumet handler om ting som har skjedd i livet mitt nylig, og tidligere, sier hun uten å ville utdype noe mer.

TRENDY: Astrid S sin kjole er fra Raisa Vanessa og besto av både glitter og cut out-detaljer.
TRENDY: Astrid S sin kjole er fra Raisa Vanessa og besto av både glitter og cut out-detaljer.Mattis Sandblad / VG

Sponset mensen-stunt

En av sponsorene til årets galla er Coop Prix, og de har derfor valgt å samarbeide med flere av kveldens gjester om antrekkene. Iselin Guttormsen og Tinashe Williamson er blant dem.

– Vi er kledd i brudekjoler som er redesignet av Pas Passé. Det er fokus på kvinnehelse, og da spesielt mensen, kunne Williamson fortelle.

Hun og Guttormsen matchet i hvite blondekjoler med påsydde paljetter i hjerteform.

FOKUS PÅ KVINNEHELSE: Tinashe Williamson og Iselin Guttormsen hadde på seg redesignede brudekjoler.
FOKUS PÅ KVINNEHELSE: Tinashe Williamson og Iselin Guttormsen hadde på seg redesignede brudekjoler.Mattis Sandblad / VG

Også Anniken «Annijor» Jørgensen stilte i hvit blondekjole. Den er spesialdesignet av Celine Aagaard og merket hennes Envelope1976.

– Veldig naken, er det første Annijor sier om den gjennomsiktige blondekjolen, før kjæresten Theo følger opp:

– Veldig vakker.

Jørgensen har også laget denne kjolen i samarbeid med Coop Prix.

– Dette er veldig interessant, jeg har aldri vært så nervøs for en rød løper før. Man kan kalle det er stunt? Det føles som jeg har blødd i 100 år, så det var perfekt match. Jeg er egentlig ferdig med det, vil det skal være over. Men jeg vil også vite hva som skjedde.

Til MinMote forteller designer Aagaard at kjolen blir av limited edition-arten eller kanskje brudekjole.

– Jeg utelukker ikke at det blir flere brudekjoler fremover.

NERVØS: Anniken Jørgensen sier hun aldri har vært så nervøs for en rød løper før.
NERVØS: Anniken Jørgensen sier hun aldri har vært så nervøs for en rød løper før.Mattis Sandblad / VG

Flere av gjestene hadde planlagt kveldens antrekk i lang tid. Noen hadde til og med dratt på litt ekstra og fått laget seg spesialdesignede plagg. Blant dem var moteprofilen Nina Sandbech.

– Mamma og jeg har laget den. Inspirasjonen var rosa, sier hun til MinMote og viser frem kreasjonen.

– Det er alltid litt stress. Jeg er ute i siste liten, så mamma blir oppgitt. Vi måtte jobbe sent for å bli ferdige.

HJEMMELAGET: Denne knallrosa kreasjonen er laget av moteprofilen Nina Sandbech (bildet) og hennes mor.
HJEMMELAGET: Denne knallrosa kreasjonen er laget av moteprofilen Nina Sandbech (bildet) og hennes mor.Mattis Sandblad / VG

Spesiallaget glitterkjoler

Også Vita og Wanda Mashadi ankom gallaen iført spesialdesignede antrekk. Tvillingparet matchet selvfølgelig på den røde løperen.

– Det er et samarbeid med Linn Helena Nilsen, som har laget kjolene, og Cathrine Børter har pyntet, mens Jens Schwartz står bak.

– Jo mer, jo bedre. Vi ville gå all in, sier Vita.

SPESIALDESIGNET: Vita og Wanda Mashadis kjoler er et resultat av et samarbeid mellom tvillingene, Linn Helena Nilsen, Cathrine Børter og Jens Schwartz.
SPESIALDESIGNET: Vita og Wanda Mashadis kjoler er et resultat av et samarbeid mellom tvillingene, Linn Helena Nilsen, Cathrine Børter og Jens Schwartz.Mattis Sandblad / VG

Se alle antrekkene fra årets storslåtte galla her:

Også Jenny Spetalen dukket opp på gallaen iført kjole fra Monot og sko fra Aquazurra.
Også Jenny Spetalen dukket opp på gallaen iført kjole fra Monot og sko fra Aquazurra.Mattis Sandblad / VG
John Carew og Pernille Juvodden la datekvelden til Elle-gallaen på Sommerro. Paret sto i stil til hverandre i svarte looks. Juvoddens kjole er fra Zara.
John Carew og Pernille Juvodden la datekvelden til Elle-gallaen på Sommerro. Paret sto i stil til hverandre i svarte looks. Juvoddens kjole er fra Zara.Mattis Sandblad / VG
Emma Ellingsen iført kjole fra Anniken Jørgensen sin kolleksjon for Na-kd. Smykker fra Pearl Octopussy og veske fra Zara.
Emma Ellingsen iført kjole fra Anniken Jørgensen sin kolleksjon for Na-kd. Smykker fra Pearl Octopussy og veske fra Zara.Mattis Sandblad / VG
Marte Bratberg hadde på seg en «show piece»-kjole fra byTiMo og øredobber fra Pearl Octopussy. Podkast-makker Janka Polliani ankom festen i kjole fra Taller Marmo og veske fra Balenciaga.
Marte Bratberg hadde på seg en «show piece»-kjole fra byTiMo og øredobber fra Pearl Octopussy. Podkast-makker Janka Polliani ankom festen i kjole fra Taller Marmo og veske fra Balenciaga.Mattis Sandblad / VG
Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen iført smoking.
Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen iført smoking. Mattis Sandblad / VG
Morten Hegseth slo på stortrommen denne kvelden. Han hadde nemlig på seg et antrekk til 30.000 kroner fra Bottega Veneta. – Jeg gikk på en smell, sier han på den røde løperen.
Morten Hegseth slo på stortrommen denne kvelden. Han hadde nemlig på seg et antrekk til 30.000 kroner fra Bottega Veneta. – Jeg gikk på en smell, sier han på den røde løperen.Mattis Sandblad / VG
Gravide Emilie Stordalen i kjole fra Norma Kamali.
Gravide Emilie Stordalen i kjole fra Norma Kamali.Mattis Sandblad / VG
Tsutsumi og Alexandra Hoang var kledd i kjoler fra den australske designeren Rachel Gilbert. – De kom for to timer siden. Det var så stressende. Tsutsumi gråt, sier Alexandra til MinMote.
Tsutsumi og Alexandra Hoang var kledd i kjoler fra den australske designeren Rachel Gilbert. – De kom for to timer siden. Det var så stressende. Tsutsumi gråt, sier Alexandra til MinMote.Mattis Sandblad / VG
Camilla Pihl og Peter Peters kunne like gjerne dratt rett til kirken etter rød løper! Pihls hvite drøm av en kjole var fra Solace London, mens sko og veske var fra Jimmy Choo.
Camilla Pihl og Peter Peters kunne like gjerne dratt rett til kirken etter rød løper! Pihls hvite drøm av en kjole var fra Solace London, mens sko og veske var fra Jimmy Choo.Mattis Sandblad / VG
Hanneli Mustaparta ankom gallaen med Stian Skaug. Hun glitret i kjole fra Pia Tjelta, hodepryd fra Pearl Octopussy og diamantsmykker fra EC 1914.
Hanneli Mustaparta ankom gallaen med Stian Skaug. Hun glitret i kjole fra Pia Tjelta, hodepryd fra Pearl Octopussy og diamantsmykker fra EC 1914. Mattis Sandblad / VG
Alexandra Joner lurte mange da hun var med i årets Maskorama, men i kveld byttet hun ut Huldra-kostymet til fordel for en grønn kreasjon og svart tilbehør.
Alexandra Joner lurte mange da hun var med i årets Maskorama, men i kveld byttet hun ut Huldra-kostymet til fordel for en grønn kreasjon og svart tilbehør.Mattis Sandblad / VG
Gine Margrethe Larsen Qvale i spagettistropp-kjole fra Mimii og sko fra Zara.
Gine Margrethe Larsen Qvale i spagettistropp-kjole fra Mimii og sko fra Zara.Mattis Sandblad / VG
Vendela Kirsebom gikk for kjole fra Solace London. Vesken fra Bottega Veneta er den samme som hun brukte da hun giftet seg med Petter Pilgaard (t.v.). Skoene hennes fra Prada er 25 år gamle. Pilgaard tok i bruk bryllupssmokingen nok en gang.
Vendela Kirsebom gikk for kjole fra Solace London. Vesken fra Bottega Veneta er den samme som hun brukte da hun giftet seg med Petter Pilgaard (t.v.). Skoene hennes fra Prada er 25 år gamle. Pilgaard tok i bruk bryllupssmokingen nok en gang.Mattis Sandblad / VG
Harlem Alexander og Jan Thomas.
Harlem Alexander og Jan Thomas.Mattis Sandblad / VG
Caroline Skjelbred, moteredaktør i Elle, gikk for en vintagekjole og matchet den med sko fra Alaia og øredobber fra Miss Mathiesen til gallaen. – Som vertinne sal man være litt nedtonet, så i kveld har jeg gått for en vintage 90-tallskjole fra Jasper Conran, en designer Diana brukte mye.
Caroline Skjelbred, moteredaktør i Elle, gikk for en vintagekjole og matchet den med sko fra Alaia og øredobber fra Miss Mathiesen til gallaen. – Som vertinne sal man være litt nedtonet, så i kveld har jeg gått for en vintage 90-tallskjole fra Jasper Conran, en designer Diana brukte mye.Mattis Sandblad / VG
Moteprofilen Marianne Theodorsen ankom den feststemte kvelden i en skinnende sølvkjole med rose på.
Moteprofilen Marianne Theodorsen ankom den feststemte kvelden i en skinnende sølvkjole med rose på.Mattis Sandblad / VG
Iman Meskinis hvite kjole hadde lekre broderier i gull på seg.
Iman Meskinis hvite kjole hadde lekre broderier i gull på seg.Mattis Sandblad / VG
Beauty-influencer Emilie Tømmerberg.
Beauty-influencer Emilie Tømmerberg.Mattis Sandblad / VG
Ingebjørg Bratland i kjole fra Vampire’s Wife – et merke som er blant prinsesse Kates favoritter.
Ingebjørg Bratland i kjole fra Vampire’s Wife – et merke som er blant prinsesse Kates favoritter.Mattis Sandblad / VG
Anett Ringstad i kjole fra The Attico, Maria La Rosa-veske og øredobber fra Magda Butrym.
Anett Ringstad i kjole fra The Attico, Maria La Rosa-veske og øredobber fra Magda Butrym. Mattis Sandblad / VG
Triana Iglesias kom kledd i kjole fra James Lazar Braathen.
Triana Iglesias kom kledd i kjole fra James Lazar Braathen.Mattis Sandblad / VG
Mona Berntsen iført en tyllkjole med glitrende topp.
Mona Berntsen iført en tyllkjole med glitrende topp.Mattis Sandblad / VG
Pas Passé-designerne Erica Mathiesen og Anette Ousdal.
Pas Passé-designerne Erica Mathiesen og Anette Ousdal.Mattis Sandblad / VG
PR-sjef Katrine Kvalsund sikret seg en kjole fra Camillie Charrieres designsamarbeid med Mango og toppet det hele med YSL-øredobber.
PR-sjef Katrine Kvalsund sikret seg en kjole fra Camillie Charrieres designsamarbeid med Mango og toppet det hele med YSL-øredobber.Mattis Sandblad / VG

Morten Hegseth og Mona Berntsen er tilknyttet Max Social, som er et heleid profilbyrå i VGTV AS. VGs redaksjonelle vurderinger gjøres uavhengig av dette. Redaksjonen står fritt. Oversikt over bindinger for profiler som gjør oppdrag for VG ligger her.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?