Blogger fikk massiv respons etter tampongbilde

NATURLIG: Sara Strand vil vise at tampongtråden ikke er noe vi skal skamme seg over. FOTO: Privat

Den norske influenceren Sara Strand delte et bilde på Instagram, i badedrakt med tampongtråden hengende ut. Responsen har vært overveldende. 

Malene Emilie Rustad
Publisert:

Sara Strand sto langs vannkanten og poserte foran kamera for ektemannen. Plutselig roper datteren hennes på ti år:

– Tampongtråden din henger ut av badedrakten!

Den første reaksjonen var å be datteren om å ikke rope. Strand ble flau. Men etterpå fikk hun en liten åpenbaring.

– Jeg ble rett og slett satt ut av min egen teite reaksjon. En tampongtråd som vises er det jo ikke noe galt med.

Et tabu tema

Strand la like gjerne ut seansen på Instagram Story for å spre et budskap.

IKKE FLAU: Blogger Sara Strand la ut bildet for å vise at mensen ikke er noe å skamme seg over. FOTO: Privat.

– Jeg la det ut for å vise at dette er helt naturlig, og ville sende et signal at vi må være stolte av oss selv og ikke bli flaue over helt naturlig ting, sånn som jeg selv først ble, sier Strand.

Tilbakemeldingene har siden rent inn, og responsen har vært svært positiv.

– Jeg har ikke fått en eneste negativ kommentar. Jeg tenker at reaksjonene viser at flere tenker på det samme. Mensen er ikke noe vi skal skamme oss over!

– Jeg tror folk er lei av å se polerte mennesker på sosiale medier. Jeg vil ikke oppfordre til å vise tampongtråder, men det skal ikke være tabu.

MOTE

Upolerte på sosiale medier.

Ufarliggjøre det naturlige

Hele Norges helsesøster på sosiale medier, Tale Maria Krohn Engvik, snakker om vanskelige, tabubelagte og også hverdagslige ting på sin Snapchat-konto kalt Helsesista, hvor hun også mottar tusenvis av spørsmål fra unge i hele landet. Spørsmål fra de yngste jentene handler ofte om mensen, fordi de syns det er kleint eller vanskelig å snakke med andre om det.

– Hvorfor skammer vi oss over mensen?

– Mensen snakkes for lite om. Jeg får ofte spørsmål fra unge jenter som ikke tørr å fortelle foreldrene om oppdagelsen av en første menstruasjon. Til alle de oppfordrer jeg til å si det på en naturlig måte, like naturlig som at det er sol ute eller at du spiser syltetøy på brødskiva, sier Engvik.

SKJØNNHET

Sexolog slakter underlivstrend.

Helsesøsteren mener at et Instagram-stunt som Strand sitt kan være med på å gjøre en forskjell.

– Det er kjempefint å legge ut et sånt bilde og vise at ja, jeg bader og koser meg på ferie og bryr meg ikke om tampongtråden henger ut. Også at en ler litt av det. Ting som er kleint trenger ofte litt humor, sier Engvik og legger til:

– Det hadde vært fint om unge jenter som kommer i puberteten får vite at det er helt normalt å få mensen, også på ulike tidspunkt. Det skal ikke være flaut å være hverken den første eller siste som får det. Mensen er en veldig fin ting, det betyr at kroppen fungerer som den skal. Jeg tror at hvis en er åpen og snakker om ting på en naturlig måte, så blir det mer naturlig.

Les kommentaren: Hvis menn hadde mensen.

Publisert:

Finn mer innhold om: