Betalte 7400 kroner for Chanel-kalender – fikk klistremerker

VEKKER OPPSIKT: Chanels eksklusive julekalender går viralt i sosiale medier. Nå svarer motehuset på kritikken.

Luksusmerket slaktes for innholdet i adventskalender. – Vi er lei oss for at kalenderen kan ha skuffet noen, sier Chanel-pressesjef til MinMote.

Malin Gaden
Publisert:

Det er klart det blir stor ståhei når selveste Chanel lanserer sin første skjønnhetsjulekalender! Det var nemlig det de gjorde i høst, og fansen ble mildt sagt interesserte i luksuskalenderen.

For det er jo ikke slik at denne julekalenderen har en utsalgspris på en femhundrelapp. Chanel er, som mange vet, et fransk motehus som gjerne har en ganske så mye dyrere prislapp på tingene sine. Julekalenderen var selvfølgelig intet unntak. De skulle nemlig ha hele 610 pund for produktet. Det tilsvarer en sum på cirka 7400 norske kroner.

«Er dette den mest feststemte lanseringen dette året?», spurte motemagasinet Harper’s Bazaar.

Vel, det er en måte å beskrive den på.

KRITISERER INHOLDET: Ifølge nettsiden skal hver luke av julekalenderen enten inneholde en parfyme eller et sminkeprodukt i full størrelse, et miniatyrprodukt eller «en annen overraskelse». Det er også lagt ved en komplett liste over hva som er i hver luke, samt bilder av de små «gavene». Selv om kundene har fått se innholdet på forhånd, kritiserer de julekalenderen i sosiale medier.

Er det noen som bruker nær 8000 kroner på en julekalender, lurer du kanskje på? Om det er! I nettbutikken til motehuset er nylanseringen deres utsolgt.

Det eneste som gjensto for oss uten Chanel-kalenderen, var å se reaksjonene og «unboxing»-videoene som dukket opp på TikTok og YouTube. Og du kan tro det har kommet videoer.

Sosiale medier-profilen Elise Harmons videoer gikk viralt da hun begynte å åpne lukene i kalenderen for følgerne sine. Der kunne hun nemlig avsløre at flere av lukene blant annet inneholdt klistremerker.

«Er jeg gal? Absolutt», sier Harmon i videoen idet hun åpner julekalenderen til 7400 kroner. Umiddelbart gir hun motehuset toppscore for utseende på kalenderen, som er en stor versjon av deres ikoniske parfyme Chanel N°5.

Deretter kan hun avsløre at kalenderen inneholder hele 30 luker. Men, vent. Den begynner på luke nr. 5? Hun, som oss, lander på at årsaken må være at det er knyttet til parfymens navn.

NYLANSERING: For første gang lanserer Chanel en adventskalender. Den er eksklusivt produsert for å feire 100-årsjubileet for den berømte parfymen Chanel N°5.

Hun starter med å åpne en av kalenderens største luker, men blir nokså skuffet når hun innser at den inneholder klistremerker. Lukene fortsettes å åpnes opp, og hun kan blant annet vise frem poser uten innhold, hudkrem nok til en halv arm, ark med tegninger av parfymen på, samt det som kan se ut som falske tatoveringer.

SKUFFEDE KUNDER: Flere har tatt til sosiale medier for å vise frem innholdet i den dyre julekalenderen. De mange klistremerkene og Chanel-posene uten innhold er blant det som trekkes frem som mest skuffende.

Heldigvis er det også noen Chanel-klassikere i kalenderen, som deres røde leppestift.

Så, hva sier Chanel om tilbakemeldingen? Vel, ifølge Harmon har de blokkert henne på sosiale medier, så de er kanskje ikke så fornøyde med videoene?

MinMote har vært i kontakt med pressesjef for Chanel i Skandinavia, Tara G. Panah, som sier at de slettes ikke har blokkert noen, men at Chanels TikTok-konto aldri har vært aktiv – og at det er grunnen til at den ikke har noe innhold.

Hun sier videre at merket er klar over kommentarene kalenderen har fått.

– Vi er lei oss for at kalenderen kan ha skuffet noen. Denne adventskalenderen er eksklusivt produsert for å feire 100-årsjubileet for Chanel N°5.

– Direkte inspirert av den mytiske silhuetten til N°5-flakongen, er denne kalenderen kun tilgjengelig for en liten periode. Den har et unikt design og originalt innhold, som gjør den til et ekte samleobjekt, hvor verdien ikke kan summeres med produktene den inneholder alene, sier Panah og legger til at innholdet i kalenderen har vært synlig for kjøperne i nettbutikken deres fra starten av.

Nettmagasiner som Paper og Metro er blant dem som har omtalt julekalenderen. Videoene til Harmon, samt flere andre på YouTube, har også fått massiv oppmerksomhet de siste dagene. Deriblant fra Instagrams motepoliti, Diet Prada.

Men dette er ikke den eneste kalenderen som har mottatt kritikk denne førjulstiden. Den svenske influenseren Bianca Ingrossos skjønnhetsmerke Caia Cosmetics slapp sent i høst en julekalender som ikke falt i smak hos så mange.

Julekalenderen, som merket dro inn 36 millioner kroner på den første timen av salget, kritiseres blant annet av flere på YouTube og Instagram.

– Årets mest overhypede produkt som ble en STOR skuffelse, skriver en kunde på Instagram.

– Fy for en skuffelse, det er jo bare dritt i den? Og en verdi på 3000 kroner?! For en spøk!, skriver en kunde.

Ingrosso har i ettertid uttalt seg både på sosiale medier og til Aftonbladet. Les hva hun sa her.

På utkikk etter julekalender? Sjekk ut MinMotes store julekalendertest her, og se hvilke som er verdt pengene i år!

Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: