Nyheter

Krever én mill. fra konkurrenten etter motevisning

STRIDENS KJERNE: Dior hevder at den stengte Spansketrappen gjorde at deres kunder ble hindret i å komme inn i butikken fredag ettermiddag og kveld.

Dior hevder de tapte 100.000 euro under Valentinos motevisning og krever nå erstatning.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Valentino stengte velkjente Spansketrappen i Roma for sin motevisning fredag. Visningen har blitt rost opp i skyene. Men ikke alle er like fornøyde.

Motehuset Dior krever nå 100.000 euro, i overkant av én million kroner, i erstatning på bakgrunn av tapt omsetning. Det skriver Women’s Wear Daily som har fått tilgang til et brev sendt fra butikksjefen hos Dior til Valentino.

Grunnen til kravet er at Dior hevder at kunder ble fysisk hindret fra å komme inn i butikken. Valentinos storslåtte visning gjorde at Spansketrappen måtte stenges, og Diors butikk ligger i tilknytning til landemerket. Visningen tiltrakk seg både inviterte superkjendiser og store mengder skuelystne tilskuere.

Leste du? Florence Pugh har fått nok etter puppekritikk

STENGT TRAPP: Skuelystne ga Valentinos visningen rungende applaus, men Dior er ikke fornøyde med konkurrentens grep.

Måneder i forkant av showet skal Valentino ha sendt ut brev til andre butikker i nærheten av Spansketrappen for å innhente nødvendige tillatelser. Her skal de også ha ha skrevet at de ville sørge for at ingen butikker ble blokkert. Ifølge Dior gjaldt på ingen måter dette på den aktuelle dagen, og de sendte kravet samme kveld.

Valentino har foreløpig ikke kommentert saken, og ønsket ikke å svare på spørsmål fra The Guardian. Det er ikke kjent om kravet er godkjent fra Diors hovedkontor, eller om det kun kommer fra den aktuelle butikken. Som et ekstra lite krydder spekuleres det nå i om at dette kan ha sammenheng med at kreativ direktør i Dior, Maria Grazia Chiuri, tidligere var Valentino-designer Pierpaolo Picciolis høyre hånd.

Dior krever nå at pengene blir betalt innen 15 dager, og skriver i brevet at de vil gjøre alle nødvendige tiltak for å beskytte sine rettigheter. Ifølge magasinet har ingen andre butikker i nærheten søkt om kompensasjon. Side om side med Dior-butikken ligger andre luksusbutikker som Gucci, Prada og Moncler.

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Les også

  1. NYHETER

    Mystisk, norsk jakke dukket opp på luksusvisning

  2. NYHETER

    Nicola Peltz giftet seg i eksklusiv Valentino-kjole

  3. NYHETER

    Dukket opp på rød løper i bunad

Relaterte artikler

NYHETER

Inti fra Ås er modell for Balenciaga

NYHETER

Norske Andrés stylet hår for Chanel: – En stor ære

NYHETER

Mystisk, norsk jakke dukket opp på luksusvisning

NYHETER

Florence Pugh etter kjolekritikk: – Voks opp

NYHETER

Frida Aasen har giftet seg

NYHETER

Chanel åpner butikk i Oslo

NYHETER

Sophie Elise lanserer solbrillemerke