5 høydepunkter fra Copenhagen Fashion Week

MOTEUKEN I KØBENHAVN: Den danske moteuken er forbi, og vi har hentet frem høydepunktene. De norske moteprofilene Annabel Rosendahl (t.v.), Marianne Theodorsen og Darja Barannik (t.h.) var blant dem som deltok.

Dette kan du ikke misse fra den danske moteuken.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

1. Wow-faktor hos By Malene Birger

Man kan virkelig si at merket By Malene Birger har steppet opp gamet etter at søstrene Ellen og Maja Dixdotter kom inn i sjefsstolene. I likhet med forrige visning, imponerte denne kolleksjonen som ble vist digitalt oss stort . Det var flere plagg som var gulvlange, monokrome, stylet i lag på lag og med luksusfølelse hele veien. Dette er skandinavisk minimalisme på topp! Vi snakker ny skandinavisk favoritt.

KLÆR

Moteuken i København: Vekket Crocs til live

2. Nye takter hos Saks Potts

Merket Saks Potts har kanskje gjort seg mest kjent for sine gøyale bukser i glitterstoff og sin frekke tilnærming til mote. En snakkis fra visningen for våren og sommeren 2022 er huset den ble holdt i. Saks Potts hadde nemlig showet i hagen til designikon Arne Jacobsens rålekere funkishus på Charlottenlund.

Arenaen ble også symbolet på noe nytt: Merket hadde tatt et steg i en stilig og mer voksen retning. Nå var det kombinasjon av minimalistiske snitt og skinn, men slapp av - det var fremdeles lassevis av gøyale innslag og Y2K-vibber også.

3. I luksusgarasjen med Rotate

De siste årene har Rotate med influencerene Jeanette Madsen og Thora Valdimars i spissen levert partykjole på partykjole. Og det var ikke mindre party å spore i sesongens visning.

Inne i et gigantisk lokale hadde de danske moteprofilene plassert den ene kule bilen etter den andre, og mellom den vandret modellene iført alt fra trenchcoat-er til matchende sett, og glitrende discokule-lignende kjoler til blomstrete dresser.

NYHETER

Greta Thunberg på Vogue Scandinavia-forside

Instagram-feeden ble umiddelbart fylt opp med gjester og modeller som poserte foran bilene. Men én ting ble også nevnt på sosiale medier. Flere av de oppmøtte kommenterte at de savnet de to designerne Madsen og Valdimars. De var nemlig ikke å se under visningen.

Designerduoen, som vanligvis pleier å komme ut etter endt visning, måtte settes i isolasjon på grunn av kontakt med noen som er smittet av Covid. I en Instagram-story forteller Jeanette Madsen at timingen ikke kunne vært verre.

«(...) Vi kan ikke beskrive hvor skuffet vi er med tanke på all jobben vi og teamet har lagt ned i dette», skriver Madsen og avslutter med å si at hun håper folk fremdeles vil møte opp for å se den nye kolleksjon. Noe svært mange gjorde! Til velkjente låter danset både modeller og gjester inne i den store hallen.

4. Den delte gatemoten

Et punkt man aldri kommer unna i oppsummeringer som dette, er det som skjer utenfor visningene. I år var gatemoten preget av at mange har lengtet etter å kle seg opp igjen. Og vi takker ikke nei til inspirasjonen! La du for eksempel merke til et delt Skandinavia?

Når man snakker om skandinavisk mote, beskriver man den gjerne som klassisk, enkel og nedtonet. Men er det egentlig tilfellet lenger? For mange er det nok det, men man kan også si at den skandinaviske moten er blitt mer todelt enn noen gang. Moteuken i København har virkelig vist frem hvor bredt den skandinaviske stilen kan tolkes.

På gaten har vi sett alt fra fargesterke antrekk med mønstermiks til enkle looks bestående av blant annet en blazer og flip flops.

5. Ceval Omar er årets norske stjerne

Modellen Ceval Omar (26) har vært på alles lepper den siste tiden. Nå har hun også vært på alles catwalk i København. CR Fashion Book har kalt den norsk-somaliske modellen «ansiktet for den neste motegenerasjonen», og i 2020 skrev hun historie som den første svarte plus-size transmodellen til å noensinne være avbildet i Vogue.

– En drøm, selvfølgelig. Jeg ble både stolt og glad, men samtidig litt lei meg. For det er jo trist at det i 2020 fortsatt er oppsiktsvekkende med mangfold. Det burde ha vært en helt naturlig greie, kunne Omar fortelle D2 da nyheten ble kjent.

Vi allerede sett Omar på forsiden av flere magasiner, men denne gang var det catwalken som sto for tur. Under moteuken i København var hun nemlig å se i flere visninger hos kjente merker – deriblant Stine Goya, (di)vision, Holzweiler og Rotate.

NYHETER

Holzweiler om ny kolleksjon: – Stått i dette sammen

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.