Stjernene sørger over den ikoniske designeren Kate Spade

DØD: Kate Spade døde i sin egen leilighet i New York 55 år gammel.

– Hun som etterlater seg en sti av glitter vil aldri bli glemt, minnes fansen til den døde designeren. 

Ingeborg Aspeli
Publisert:

Tirsdag morgen ble Kate Spade funnet død i leiligheten sin på Upper East Side på Manhattan. Hun ble 55 år gammel. Politiet mistenker ikke noe kriminelt.

NYHETER

Kate Spade funnet død

Ifølge The New York Times var Spade en av de mest merkverdige kvinnelige, designerne på 90-tallet med sine lekne klær og tilbehør. Flere stjerner og ledende personer i motebransjen har mintes den ikoniske designeren.

Den tidligere redaktøren av amerikanske Glamour Magazine, Cindi Leive, la ut et bilde av designeren på Instagram med teksten:

– Hun som etterlater seg en sti av glitter vil aldri bli glemt (hennes ord ikke mine). Hvil i fred Kate Spade, den talentfulle designeren som stjal hjertene til jenter på 90- og 2000-tallet bare ved å være seg selv (og bygget et imperium på veien). Tenker på familien og kollegene hennes i dag.

Skuespiller og produsent Lena Dunham kondolerer til familien og skriver på Twitter: «Takk, Kate, fra en av millionene du fikk til å føle seg vakker».

Reese Witherspoon minnes Spade som «en fantastisk, talentfull kvinne som vil bli dypt savnet».

Komiker Kathy Griffin skriver på Twitter at hun valgte å bære en klær og tilbehør fra topp til tå signert Kate Spade til ære for designeren.

Kelly Cutrone, PR-rådgiver og TV-personlighet, skriver på Instagram at hun ikke ønsker å fokusere på psykiske lidelser, men personen Kate Spade.

«Jeg vil snakke om den kreative visjonæren og kjærlige personen. Jeg håper sjelen din utfolder seg til polkadotter i universet. Ditt minne vil leve videre i våre hjerter», skriver hun.

Den fargespreke designeren startet veskemerket Kate Spade Handbags i 1993 sammen med hennes fremtidige ektemann Andy Spade.

Etter hvert utvidet de sortimentet med smykker, klær, sko og parfymer og har over 300 butikker verden over. I 2006 solgte hun alle aksjene sine i selskapet, og ti år etter startet hun et nytt designereventyr under merket Frances Valentine.

– Selv om Kate ikke har vært en del av denne merkevaren på over et tiår, så er hun og hennes ektemann og kreative partner, Andy, grunnleggerne av vårt høyt elskede merke. Kate vil bli dypt savnet. Tankene våre går til Andy og hele Spade-familien, heter det i en uttalelse fra de nåværende driverne av merkevaren ifølge motenettstedet Fashionista.

Kate Spade etterlater seg datteren Frances på 13 år og ektemannen Andy Spade. Han er broren til skuespiller David Spade som forteller at han «ikke kan fatte det».

Publisert: