Her går norske Siri på catwalken i Paris

STORT ØYEBLIKK: Siri Lehland har drømt om å gå på catwalken hele livet. Her går hun for Elie Saab i Paris. Foto: Ian Langsdon/EPA/NTB Scanpix.
STORT ØYEBLIKK: Siri Lehland har drømt om å gå på catwalken hele livet. Her går hun for Elie Saab i Paris. Foto: Ian Langsdon/EPA/NTB Scanpix.

Siri Lehland (18) fikk modelldrømmen oppfylt. – Jeg er utrolig lykkelig og lettet, sier hun til MinMote.

Siri Lehland fikk onsdag sin internasjonale modell-debut under haute couture-moteuken i Paris da hun gikk på catwalken for Elie Saab.

Det er en strålende fornøyd 18-åring som snakker med MinMote etter visningen.

– Jeg er utrolig lykkelig og lettet. Dette er noe jeg har drømt om siden jeg var liten. Jeg er helt målløs. Jeg er bare utrolig glad nå, sier Lehland til MinMote.
Hun forteller at det å gå ut på catwalken nærmest var surrealistisk.

– Det var fantastisk, men samtidig var jeg veldig fokusert. Dette er noe jeg har trent til i flere år, sier hun.

WOW: Her går Siri Lehland på catwalken for Elie Saab. Foto: Ian Langsdone/EPA/NTB Scanpix.
WOW: Her går Siri Lehland på catwalken for Elie Saab. Foto: Ian Langsdone/EPA/NTB Scanpix.

Saab er kjent for sine vakre kjoler, og har ofte kledd opp verdensstjerner på den røde løperen. Lehland var kledd opp i en lyseblå kjole med skyhøy splitt, stylet med en kort kimono-inspirert jakke med belte i livet over.

Kolleksjonen er som vanlig romantisk og fylt med blonder og tyll. Denne sesongen har Saab også kjørt på med litt ekstra drama, og det kan se ut som luksusmerket er inspirert av forskjellige Disney-prinsesser.
Lehlands hår var flettet stramt bakover, mens sminken var fokusert på øynene med tung eyeliner.

Hun fikk oppdraget etter å ha gått på castinger i Paris.

Dette er ikke Lehlands første modelljobb. Her hjemme har hun blant annet prydet forsiden på motemagasinet Elle, hvor hun også sto frem med at hun er født som gutt. 18-åringen er blant modellagent Donna Ioannas modeller. Modellmammaen er storfornøyd etter Lehlands internasjonale debut, og sier det er mye spennende i vente for 18-åringen.

– Det er så gøy! Jeg er så utrolig stolt av Siri. Dette har vært en drøm siden hun kunne gå. Hun er veldig modig og sterk, og jeg gleder meg til å jobbe med henne fremover for å få henne til toppen av motebransjen, sier Donna Ioanna til MinMote og legger til:

– Jeg har aldri møtt en jente som Siri. Hun er veldig reflektert og modig som har stått frem med sin historie. Hun er det jeg vil kalle et forbilde for unge jenter. Jeg er helt rørt, sier hun.

Knut Rørtveit om modellkarrieren: – Jeg var veldig sliten i hodet

Lehland setter pris på rosen fra Ioanna, og sier det er en stor trygghet å ha henne ved sin side.

– Det er utrolig hyggelig at noen ser på meg som et forbilde. Men det stiller krav, og det tar jeg seriøst. Hvis jeg kan være et godt eksempel på å gjøre det som er viktig og riktig for seg selv, så er det stas, sier Lehland.

Les også: Dette er de største trendene i sommer

VIL DU HOLDE DEG OPPDATERT PÅ MOTE OG TRENDER?

Følg MINMOTE PÅ INSTAGRAM for å få daglige oppdateringer og inspirasjon!

Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Hvordan var din opplevelse i dag?