Fra bikinibabe til Vogue-modell: Kate Upton er «årets modell»

MODELL-YNDLING: Kate Upton kan smykke seg med tittelen «Model of the year» etter noen turbulente år i motebransjen. Foto: Getty Images/All Over Press

Kate Upton (21)  har gått fra å være et sex-symbol i bikini til å pryde forsiden på noen av verdens mest prestisjetunge motemagasiner. I går ble stilskiftet belønnet med prisen «Model of the year».

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Hvis du fortsatt trengte bevis på at Kate Upton er mer enn en veldreid blondine som kan selge noe annet enn sexy badetøy, her er det: I går ble 21-åringen kåret til årets modell på den årlige prisutdelingen Style Awards under moteuken i New York.

BAKGRUNN:God nok for Sports Illustrated - men ikke Victoia's Secret

FORSIDEPIKE: Kate Upton har vist at hun kan gjøre prestisjetunge motejobber, her på forsiden av italienske Vogue. Foto: Faksimile Vogue Italia

At nettopp Upton får denne prisen, er på kanten til kontroversielt i moteverdenen. Det siste året har nemlig Upton seilt opp som et motstykke til det sylslanke idealet man finner i mange motemagasiner, og landet prestisjejobber for både Vogue og Vanity Fair.

Disse jobbene har langt mer kredibilitet i motebransjen enn det som gjorde at Kate Upton for alvor slo gjennom i 2012: Forsiden av Sports Illustrated. På denne tiden hadde hun også flere modelloppdrag for herrebladet som Esquire og GQ. Da hun året etter ble tatt inn i varmen av motebransjen, måtte imidlertid den blonde modellen tåle mye kritikk for sitt kommersielle utseende.

– Hun ser ut som en fotballfrue med for blondt hår og med et ansikt som alle med nok penger kan gå og kjøpe seg sa Victoria’s Secrets casting-agent Sophia Neophitou.

Upton slo imidlertid hardt tilbake med å posere på forsiden av Vogue, noe hun nå har gjort flere ganger. Også Victoria’s Secret snudde, og plasserte Upton på forsiden av sin katalog i 2013. Denne måneden pryder hun forsiden av Vanity Fair. Også på den røde løperen har Kate Upton åpenbart jobbet for å kvitte seg med babe-stempelet, ved å velge elegante, damete kjoler og oppsatt hår.

NEPPE TILFELDIG: Kate Upton velger sjeldens dyp utringning eller lårkorte kjoler på den røde løperen, men holder seg til en mer damete stil. Foto: Getty Images/All Over Press

Modellmamma i Team Models, Eivor Øvrebø, mener Kate Upton har gjennomgått et stilskifte som modell siden Sports Illustrated-forsiden.

- Hvis man er i modellbransjen og ønsker å jobbe med «high fashion» er man nødt til å tilpasse seg, og det er tydelig at Kate Upton har jobbet mye med seg selv. Heldigvis har hun fortsatt kvinnelige former – noe de færreste modellene i Vogue har – og på den måten skiller hun seg ut, sier Øvrebø og fortsetter:

- Motebransjen har ikke akkurat mye takhøyde for modeller med slike former, men fra tid til annen skjer det at noen av den slår gjennom likevel. Aller helst skulle jeg ønske det var flere modeller som så slik ut. Det hadde virkelig ikke skadet.

VINNER-SMILET: Det var en strålende fornøyd Kate Upton som takket for prisen i New York onsdag kveld: Foto: Getty Images/All Over Press
Publisert: