Motenettsted: Dette er Mote-Norges mektigste 2019

TOPPER MOTELISTE: Andreas Holzweiler sammen med kona Maria Skappel Holzweiler og søsteren Susanne Holzweiler. Sammen driver de det norske klesmerket og agenturet Holzweiler. FOTO: MATTIS SANDBLAD/VG

Nok en gang topper Holzweiler-familien listen over Mote-Norges mektigste.

Ingeborg Aspeli
Publisert:

Tradisjon tro har motenettstedet Melk & Honning kåret de femten mektigste i Mote-Norge.
I år som i fjor er det Holzweiler-familien som topper motenettstedets liste.

Holzweiler består av agenturet som Andreas og Susanne Holzweiler startet i 2007, samt klesmerket de startet sammen med Maria Skappel Holzweiler i 2013. Holzweiler er en av de få norske merkene som strekker seg utenfor landets grenser, og har i de siste årene holdt visning i Skandinavias motehovedstad København. I år ble blant annet visningen anmeldt av Vogue, som er en bragd i seg selv.

Juryen har bestått av Melk & Honning-redaktør Ida Elise Eide Einarsdottir, MinMote-leder Elise Alexandra Gulbrandsen, Dagens Næringsliv-journalist Jorun Sofie Fallmo Aartun, moteansvarlig i D2 Anders Kemp og moteskribent i D2 Ida Eritsland. Ingen i juryen er representert på listen.

Juryens begrunnelse for at Holzweiler stikker av med den gjeve tittelen er blant annet at merket fortsetter å markere seg i motekretser internasjonalt, samtidig som «alle» her hjemme kjenner til motemerket.

I år har juryen lagt vekt på hvem som har et våkent blikk og klarer å holde seg oppdatert i tiden, skriver Melk & Honning.

Her er listen over Mote-Norges mektigste:

1. Holzweiler-familien

2. Varner-brødrene

3. Ørnulf Høyer – Høyer-eier

4. Magnus Thorud, Mats Alver og Kyrre Alver – Blender Agency/BA-Group/Blender Retail

5. Sigrun Syverud / Fjong

6. Petra Middelthon, Elle-redaktør

7. Mona Jensen & Morten Isachsen / Tom Wood

8. Tine Mollatt / Bytimo

9. Edda Gimnes – designer

10. Michael Olestad – designer

11. Celine Aagaard – influencer og designer

12. Darja Barannik – influencer

13. Michael T. Nartey & Alexander Helle i merket Norwegian Rain

14. Alexander Norheim – modellagent

15. Ditte Kristensen / Oslo Runway

Redaktør-fall

I år som de to forrige årene faller redaktørene ytterligere lenger ned. I fjor var Kine B. Hartz, sjefredaktør for Costume, på en niendeplass. Året før var hun på tredjeplass. I år er hun imidlertid ute av listen. En nykommer på listen er den nye sjefredaktøren i Elle, Petra Middelthon. Hun havner på en 6. plass på listen, og viser at hun har tatt grep med Elle-merkevaren.

På vei opp?

De som nesten får plass på listen, altså de såkalte «boblerne» er Jenny Skavlan og gjenbruksappen Tise, GmbH-desiger Benjamin Huseby, modell og fotograf Jakob Landvik, motemerket Haik og skuespiller og designer Pia Tjelta.

Publisert: