Gucci legger seg langflate etter rasismekritikk

SKAPTE REAKSJONER: Bilde fra Guccis nettbutikk før genseren måtte fjernes grunnet massiv kritikk. Foto: AP.
SKAPTE REAKSJONER: Bilde fra Guccis nettbutikk før genseren måtte fjernes grunnet massiv kritikk. Foto: AP.

Luksusmerket trekker genser og lover å øke mangfoldet etter rasisme-blemme.

Genseren Gucci har fått kritikk for, er en svart turtleneck-genser til 890 dollar, eller om lag 7600 kroner, som man kan dra over halve ansiktet. Genseren har hull til munnen, med store røde lepper rundt.

Det var en kommentar på Twitter som satte sinnet i kok hos folk, da det raskt ble trukket linker til såkalt «blackface».

Selv om noen brukere i sosiale medier gikk ut å forsvarte Gucci, har de likevel valgt å legge seg langflate og be om unnskyldning. De forklarer at tiltak vil bli gjort for å forhindre at lignende hendelser skal skje i fremtiden.

– Gucci beklager sterkt på vegne av alle som ble fornærmet av ullgenseren vår. Vi anser mangfold som en fundamental verdi som skal bli overholdt, respektert og stå i front ved alle valg vi tar, skriver de i en uttalelse på Twitter.

– Vi bekrefter at genseren er trukket fra våre nettbutikker og fysiske butikker med umiddelbar virkning.

Videre sto det at de ønsket å snu uhellet med genseren om til noe Gucci-teamet kunne ta lærdom fra og at de fra nå av skal være fullt forpliktet til å øke mangfoldet.

«Blackface» er opprinnelig en type overdreven teatersminke med opphav fra USA, hvor hvite skuespillere tok på seg svart sminke for å se ut som en mørkhudet person. Etter hvert ble «blackface» sett på som rasistisk og fordomsfullt.

Dette er ikke den første feilen som har blitt gjort i moteindustrien knyttet til «blackface»-problematikk. Prada fikk heftig rasisme-kritikk i desember i fjor, da de lanserte nøkkelringer med aper i sort med store lepper.

I sosiale medier spør folk seg nå om hvordan slikt kan skje om og om igjen, og noen mener til og med det er et utspekulert triks for å skape oppmerksomhet rundt eget merke.

untitled link

Hvordan var din opplevelse i dag?