Gigi Hadid slår tilbake mot kroppskritikerne

BER FOLK SLUTTE Å KOMMENTERE KROPP: Gigi Hadid forklarer at kroppen har forandret seg med at hun har fått behandling for diagnosen hasimotos sykdom. Foto: Jamie McCarthy/AFP

Modellen skriver på Twitter at hun den siste tiden har fått behandling for diagnosen hashimotos sykdom, og at kroppen derfor har forandret seg.

Maiken Svendsen
Publisert:

Gigi Hadid (22) har hatt blitt blant verdens største modeller de siste årene. Hun startet allerede som 17-åring, og har siden jobbet for flere av verdens største motehus.

NYHETER

Gigi Hadid i kåpe fra Edda Gimnes

Den siste tiden har hun fått kommentarer på at hun har blitt tynnere, og søndag kveld tok Hadid til Twitter for å be folk slutte å prate om kroppen hennes.

«Til dere som er så bestemte på å finne en grunn til at kroppen min har forandret seg de siste årene. Dere vet kanskje ikke at jeg startet i denne jobben da jeg var 17 år, og da hadde jeg ikke fått diagnosen hashimotos sykdom. Dere som kalte meg «for stor for bransjen», det var på grunn av inflammasjoner og vannretensjon», skriver hun.

Hashimotos sykdom er en kronisk betennelse i skjoldbruskkjertelen som utløses av immunreaksjoner mot kjertelens vev, ifølge Store medisinske leksikon. Sykdommen er relativt vanlig, og fører til at kjertelen evne til å produsere tyreoidhormoner gradvis reduseres.

NYHETER

HYLLET HADID FOR NORSK KÅPE

– Spiser det samme

Hadid skriver på Twitter at hun den siste tiden har fått behandling for tilstanden. Hun trekker frem ekstrem utmattelse som en av konsekvensene av sykdommen.

Chanel1
NYHETER

Stjal showet hos Chanel

I neste tweet legger hun ikke skjul på at stress og mye reising også påvirker kroppen, men at hun alltid har spist det samme, nå påvirker det bare kroppen annerledes.

«Jeg lærer fremdeles og vokser med kroppen min hver dag, som alle andre», skriver hun.

Hun avviser også at hun bruker narkotika.

«Jeg vil ikke forklare ytterligere hvorfor kroppen min ser ut som den gjør, på samme måte som ingen andre burde behøve det. Jeg vil ikke dømme andre, men narkotika er ikke min greie, slutt å sette meg i den boksen kun fordi du ikke forstår hvorfor kroppen min har utviklet seg».

NYHETER

Hadids hårete armhuler skaper debatt

Hun avslutter Twitter-monologen med å oppfordre mennesker og sosiale medier-brukere å vise empati for hverandre.

Chanel1
NYHETER

Hun introduserer stjernene for norsk design

«Forstå når du ikke ser hele bildet. Bruk energien din på å løfte frem de du beundrer, fremfor å være ond mot dem du ikke liker», avslutter hun.

Hadid slo gjennom da hun var 19 år gammel. Da var hun omdiskutert fordi enkelte mente hun var større enn gjennomsnittlige modellen.

Hun har siden gått en rekke prestisjetunge catwalker, også for motehus som Chanel.

Carina Elisabeth Carlsen er lei av begrepet «plus size», se hvorfor i videoen under.

Publisert: