Dolce & Gabbana selger «slavesandaler» i nettbutikken

LUKSUSPAR: Ekteparet Domenico Dolce og Stefano Gabbana grunnla motehuset i 1985, og regnes for å være blant de mektigste i Italia. Foto: NTB scanpix

Designerduoen Domenico Dolce og Stefano Gabbana får internett til å se rødt etter at de kalte en fargerik sandal for en «slavesandal».

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Det italienske motehuset ha fått internett til å koke etter at de valgte å kalle en fargerik og tydelig etnisk-inspirert sandal for «slave sandal in napa leather with pompoms» i nettbutikken sin.

Foto: Faksimilie dolceandgabbana.com

Flere motenettsteder og folk på Twitter reagerer kraftig på hva ekteparet Domenico Dolce og Stefano Gabbana kaller sandalene i sin nye sommerkolleksjon.

«Bare lurer på hva som har fått dere til å kalle de nye sandalene deres for «slavesandaler»? Wow, skriver en Twitter-bruker.

Mens en annen skriver:

«Dette gjør meg så sint. Det bør gjøre alle sinte».

untitled link

«Dolce & Gabbana slapp nettopp «slavesandaler» Seriøst? Dolce? SERIØST?»

Sandalene koster litt over 20 300 kroner, og er en del av merkets vår- og sommerkolleksjon. Ifølge Footwear News var betegnelsen «slavesandaler» hyppig brukt før, mens nå blir sandaler med snøring ofte kalt gladiatorsandaler.

Fått kritikk før

Det er langt i fra første gang Domenico Dolce og Stefano Gabbana skaper kontroversiell debatt. I 2012 ble luksusmerket anklaget for rasisme fordi flere av plaggene hadde trykk «som romantiserer slaveri og plantasjeliv på catwalken».

Tidligere i år designet de sin første kolleksjon som inneholder hijab spesielt rettet mot muslimske kvinner.

Det ser imidlertid ut til at luksusmerket har bitt seg merke i kritikken, og endret navnet på skoene. Nå blir de kalt «dekorative flate sandaler» istedenfor.

Publisert:

Finn mer innhold om: