God nok for Sports Illustrated, men ikke for Victoria's Secret

Jennifer Bråthen
Publisert:

I går slapp Sports Illustrated sitt sagnsomsuste badedraktnummer med Kate Upton (19) på forsiden. Det betyr ikke at den blonde skjønnheten er flott nok for undertøysgiganten Victoria's Secret.

Det å havne på forsiden av det amerikanske sportsbladet Sports Illustrated satte fart på karrieren til både Vendela Kirsebom og Tyra Banks, men med dagens krav holder ikke Uptons veldreide utseende mål.

LES OGSÅ: I sminkepungen til en ekte fashionista

– Vi kunne aldri brukt henne, sier Sophia Neophitou til New York Times. Neophitou er stylist, moteredaktør og selve hjernen bak castingen til Victoria's Secret Fashion Show, og hun sparer ikke på kruttet når hun forklarer seg:

– Med sitt altfor blonde hår kunne hun like gjerne vært en fotballfrue. I tillegg har hun et ansikt som hvem som helst med penger kan kjøpe seg.

Teams modellmamma Eivor Øvrebø forstår hva Neophitou sikter til.

– Victoria's Secret har en helt annen standard enn Sports Illustrated, når det kommer til valg av modeller. Victoria's Secret bruker gjerne de gamle traverne med god erfaring, kall de gjerne kjendismodeller, mens Sports Illustrated gjerne velger seg det vi kaller «The girl next door», sier hun, og legger til:

– Jeg synes også det er litt for mye av Uptons byste. Hun blir litt voldsom.

Sportsmagasinet har åpenbart en helt annen mening, for mandag kveld ble hun altså kåret til «Rookie of the Year (årets nykommer)».

M.J. Day, seniorredaktør i Sports Illustrated, mener at Upton er «akkurat så sexy og sofistikert» som en forsidemodell bør være – når bladet leses av 70 millioner mennesker.

– Alle jentene som får prøve seg i fotoshooten, har mulighet til å havne på coveret. Det handler til slutt om hvem som har det beste og mest spesielle bilde, det som gir folk hakeslipp, sier Day til Reuters

Sammenliknet med de resterende ni på «Topp 10»-listen, som ble avslørt i David Lettermans program «The Late Show», er Upton ifølge The Times i en egen klasse med sin formfulle stjert. Upton blir også ifølge magasinet sett på som sunn.

LES OGSÅ: Fortryllende fra Marc Jacobs

LES OGSÅ: Victoria’s Secret-modell legger opp av religiøse grunner

Publisert: