Plus size-modellen Tess (29) får gjev modellkontrakt

ROLLEMODELL: Tess Holliday har en haug med følgere på sosiale medier, og legger ut bilder, tekster og slagord for å inspirere kvinner til å elske den kroppen de har. Foto: Skjermdump fra Instagram
ROLLEMODELL: Tess Holliday har en haug med følgere på sosiale medier, og legger ut bilder, tekster og slagord for å inspirere kvinner til å elske den kroppen de har. Foto: Skjermdump fra Instagram

Den amerikanske plus size-modellen er den første kvinnen med sin vekt og høyde som signerer med et prestisjetungt modellbyrå. - Hun er en viktig rollemodell, sier agentureieren.

Den Mississippi-fødte Tess Munster, nå Tess Holliday, ble fortalt tidlig i livet at hun var overvektig og altfor kort for å bli modell, skriver NY Daily News.

I dag er hun en av de mest suksessfulle plus size-modellene i verden og har jobbet for Vogue Italia, Nylon Magazine og mange andre magasiner og designere, før hun denne uken fikk en gjev kontrakt med prestisjetunge MiLK Model Management.

- Dette er banebrytende, og virkelig en milepæl. Jeg hadde aldri trodd at jeg kunne komme så langt, sier Holliday til avisen.

MiLK Management annonserte nyheten om signeringen på Instagram, og la også til at den amerikanske skjønnheten er den første av sin størrelse, vekt og høyde som har blitt tilknyttet et så stort modellbyrå.

Les også:Massiv kritikk av H&M for bruk av for tynne plus size-modeller

- Viktig rollemodell

Holliday passer ikke inn i de tradisjonelle målene for formfulle modeller. Plus size-modeller er vanligvis høyere enn 172 centimeter og størrelse 40 til 48. Med sine 165 centimeter over bakken og klesstørrelse 54, er Holliday den største modellen hos MiLK.

- Jeg tror vi er det eneste agenturet med en modell på hennes størrelse. Hun er uten tvil den mest formfulle modellen vi har i vår plus size-avdeling, sier Anna Shillinglaw, eieren av modellagenturet.

Holliday forteller til avisen at hun ofte møter på kommentarer om helsen sin, men at hun svarer med å si at hun er veldig aktiv og har personlig trener fire ganger i uken.

- Jeg sitter stort sett aldri. Hvis jeg ikke er på fotoopptak i tolv timer i strekk, er jeg ute og gjør ærender eller er på møter, sier hun.

Holliday får støtte av agentureieren.

- Det florerer av negative kommentarer, men jeg velger å ignorere dem. Jeg vet at hun er sunn og aktiv, sier Shillinglaw og legger til:

- Vi er alle bygget forskjellig.

Les også:Her er de beste nettbutikkene for kvinner med former

Saken fortsetter under bildet.

Foto: Skjermdump fra Instagram
Foto: Skjermdump fra Instagram

#effyourbeautystandards

Shillinglaw fant Holliday gjennom Instagram, og la merke til hvor mange følgere hun hadde.

- Jeg begynte å følge henne og så at hun hadde langt flere følgere enn de fleste andre modeller. Hun er en utrolig viktig rollemodell for mange kvinner, sier agentureieren.

Les også:- Når ble størrelse 40 plus size?

Holliday har over 340 000 følgere på Instagram og legger ut bilder fra ulike modelljobber, lettkledde «selfies» og små glimt av familiehverdagen. Hun har fått kvinner over hele verden til å tagge bildene sine med #effyourbeutystandards, og oppfordrer kvinner til å elske kroppen sin slik den er. «Hashtaggen» har over 500 000 bilder til sammen.

Til tross for flere hundre tusen fans på både Facebook, Instagram og Twitter, har ikke modellen klart å venne seg til suksessen.

- Det føles ikke ut som det er meg. Hver gang jeg har et stort prosjekt på gang i karrieren, føles det ut som en ut av kroppen-opplevelse. Jeg er fortsatt den 13 år gamle jenta i Mississippi som fikk høre at hun ikke var god nok. Jeg hadde virkelig aldri trodd at jeg kunne komme så langt som jeg har gjort, sier hun til avisen.

Foto: Skjermdump fra Instagram
Foto: Skjermdump fra Instagram

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?