Balmain er H&Ms nye designersamarbeid

STJERNTRIO: Modellene Kendall Jenner og Jourdan Dunn ankom Billboard Music Awards med Balmain-designeren Olivier Rousteing. Alle var ikledd antrekk fra høstens H&M-kolleksjon. Foto: NTB Scanpix

Etter mange spekulasjoner avslørte H&M denne uken at det er kjendisfavoritten Balmain og sjefsdesigner Olivier Rousteing som blir kjedens neste gjestedesigner.

Angelica Hagen
Publisert:

Nyheten om samarbeidet kom under søndagens Billboard Music Award i form av et nøya planlagt pressestunt.

TYPISK: Også lillesøsteren til Kendall, Kylie Jenner ankom Billboard Music Awards i Balmain-H&M kjole. Foto: NTB Scanpix

Den profilerte modellen Jourdan Dunn og reality-søstrene Kendall og Kylie Jenner ankom nemlig prisutdelingen med Balmains sjefsdesigner Olivier Rousteing - og alle var ikledd antrekk fra den kommende kolleksjonen.

Klassisk Balmain

Dunn i et rødt satengskjørt, Kendall Jenner i en langblazer, og Kylie Jenner i en tettsittende minikjole med bredt belte i livet.

Samtlige tre antrekk så ut til å være sterkt inspirert av Balmains signaturlook, som har nettopp utsmykkede jakker (Michael Jackson samlet på dem!) og uniformsinspirerte snitt som kjennetegn.

H&M bekreftet samtidig samarbeidet i en pressemelding.

«Vi er stolte av å annonsere høstens gjestesamarbeid med motehuset Balmain i Paris. Balmain er en bastion innen fransk luksus, og under det kreative lederskapet til unge Olivier Rousteing har Balmain vokst til et globalt popkultur-fenomen»,

Samarbeidet føyer seg inn i en lang rekke for den svenske gigantkjeden - sist ut var Alexander Wang, som laget en sporty kolleksjon som fikk kritikk blant moteekspertene. H&M har også samarbeidet med Isabel Marant, Anna Dello Russo og Versace - for å nevne noen.

Trykk på bildene for å lese mer.

balmain bilde hei

VÅRKJOLE: Vårens Balmain-kolleksjon er full av sterke farger. Foto: Getty Images

balmain bilde hei

IKONISK: Rosie Huntington-Whiteley gikk i en klassisk Balmain-kjole på Met-ballet i 2013. Foto: Getty Images

balmain bilde hei

KOMMER: I Balmains kommende høstkolleksjon er militærgrønt hovedfargen. Foto: Getty Images

balmain bilde hei

GÅR FOR GULL: Blant de mest kjente kjendiskjolene fra Balmain, er denne gullkjolen Kim Kardashian brukte i 2012 - lenge før hun ble tatt inn i varmen som et av merkets ansikt utad. Foto:Getty Images

– Egner seg godt

Balmain ble grunnlagt i 1945, og er i dag et av de mest kjente haute couture-motehusene i verden. Det er designer Olivier Rousteing som har vært sjefsdesigner siden 2011, og som skal lage kolleksjonen i samarbeid med H&M.

Rousteing tok over merket som 25-åring, og har siden det blitt hyllet i pressen for å ta gitt merket en ny, frisk look - samtidig som han har beholdt det typisk Balmain-uttrykket.

Vårkampanjen med blant annet Joan Smalls og Rosia Huntington Whiteley ser slik ut:

MinMote-leder Martine Lunder mener H&M har fått et godt navn på listen over samarbeidspartnere.

– Olivier Rousteing har gjort mange grep siden han ble sjefsdesigner i 2011, som gjør at merket nå egner seg veldig godt for et kjedesamarbeid.

BALMAIN-VENNER: Kim Kardashian og Kanye West er tatt under vingene til Balmain - her på første rad for å se vår/sommer 2015-kolleksjonen. Foto: Getty Images

Noe av det kuleste han har gjort er å lansere «Balmain Army» - en rekke profilerte modeller som Joan Smalls og Adriana Lima som fronter vårkampanjen i år, pluss at han har brukt Kim Kardashian og Kanye West som merkets ansikter utad. Nettopp denne kjendisfaktoren tror jeg H&M nå får dra nytte av, sier Lunder.

Hun håper og tror kolleksjonen vil ligne på det Balmain har vist på catwalken før.

Og etter antrekkene til Kendall og Kylie Jenner å dømme, får H&M-kundene plagg som ligner veldig på «ekte» Balmain-plagg – og jeg tror dette blir mer anvendelige plagg enn de vi så i Wang-kolleksjonen. Men vi må også huske at Jenner-søstrene står i spesialsydde antrekk, så selv om det er knallbra reklame, må vi vente til klærne kommer i butikk for å se hvordan de faktisk ser ut. Men om dette blir bra, kan det bli en av de beste designerkolleksjonene H&M har hatt, sier hun.

Kolleksjonen vil være tilgjengelig fra 5. november i 250 H&M-butikker verden over og i nettbutikken. Den vil omfatte klær og tilbehør til både kvinner og menn.

Publisert: