Nyheter

Moteredaktør Franca Sozzani (63) deler sine beauty-tips

FRANCAS FAVORITTPRODUKTER: I håret: Santal Oil fra Clarins hos Kicks.no, 345 kr. Rundt øynene: Myk eyeliner, som kan brukes som skygge, fra Make Up For Ever fra AntiAgeAcademy.no, 190 kr. I kinnene: Flytende rouge fra Benefit hos LookFantastic.om, 240 kr. På kroppen: Økologisk Argan-olje fra Josie Maran hos Net-A-Porter.com, 728 kr. I dusjen: Dusjgelé fra Aesop hos HeavenScent.no, 330 kr. Foto: Getty Images / All Over Press

Franca Sozzani røper hvordan hun tar vare på hud og hår. -  Jeg er imot Botox og alle andre injeksjoner i ansiktet, sier hun i nytt intervju.

Sonia Huanca Vold
Publisert:

Hun har vært sjefredaktør i italienske Vogue i 25 år og er god venn av kronprinsesse Mette-Marit. Den lille kvinnen med det lange, blonde håret er fast inventar på store motetilstelninger verden over, og er kjent i bransjen for sin signatursveis og -stil.

I et intervju med skjønnhetsnettstedet Into The Gloss forteller hun at det viktigste når man kler seg er å føle at man er seg selv.

- Jeg bryr meg ikke om hva som er trendy, jeg er ikke en fashionista. Jeg er en person med stil og jeg vil bevare den, sier hun.

Redaktøren deler også sine beste skjønnhetstips med nettstedet, og røper blant annet at hun har sluttet å røyke og at hun går til hudpleier én gang i uken. Vogue-redaktøren forteller også at hun er imot Botox og Restylane.

- Å bli eldre er normalt. Ansiktet mitt viser at jeg har levd. Det er bedre å eldes med verdighet enn å få falske kinn og lepper, eller høye øyenbryn. Noen av de som bruker sprøyter ser ut som brannoffer, sier hun.

SLÅR UT HÅRET: Franca Sozzani bruker verken farge eller hårføner, men pleier det med olje fra Clarins. Foto: Getty Images / All Over Press

63-åringen innrømmer imidlertid at hun har lekt med tanken på plastisk kirurgi, men sier at hun foreløpig er fornøyd med sitt eget utseende. Håret har hun heller ingen planer om å klippe eller farge i nærmeste fremtid.

- Jeg kjemper ikke imot min naturlige hårfarge. Jeg har masse hvitt hår, men fordi jeg er blond viser det ikke så godt. Kanskje jeg gjør noe med det hvis det blir veldig mye hvitere.

Redaktøren bruker ulike oljer i håret og på kroppen for å unngå uttørking, men foundation føler hun seg kvalt med.

- Jeg fokuserer heller på øynene når jeg skal pynte meg. Peter Lindbergh (kjent motefotograf, red. anm.) lærte meg at man ikke bør bruke mørke farger innerst ved øyekroken, kun ytterst. Det får øynene til å se mye vakrere ut, sier hun til skjønnhetsnettstedet.

Se Franca Sozzani forsvare Mette-Marits luksusgarderobe:

Publisert:

Finn mer innhold om:

  1. Kvinner
  2. Skjønnhetspleie
  3. Franca Sozzani
  4. Over 60

Relaterte artikler

KJENDIS

Mette-Marit festet med moteeliten i Venezia

NYHETER

Mette-Marit i sorg etter at Franca Sozzani døde

NYHETER

Kjendiser i sorg etter Vogue-redaktørens død

NYHETER

Kommentar: Mette-Marit er en moteprinsesse på innsiden

NYHETER

Mette-Marit festet med Hollywood-stjerner i «billigkjole»

NYHETER

Kommentar: En halvveis åpenhet

BRUD

Alt fra Monaco-bryllupet: Se Mette-Marits jetset-garderobe i Italia