Nyheter

Alexa Chung lanserer eget klesmerke

Britisk It-jente: Alexa Chung lanserer i 2017 sitt eget klesmerke. Foto: Getty Images

Etter å ha samarbeidet med store kjeder som Superga, Marks and Spencer og Madwell, er den britiske fashionistaen Alexa Chung klar for å stå på egne bein.

Camilla Christensen
Publisert:

Stilikon, modell, motejournalist og programleder. Nylig lagde hun en dokumentarserie for den britiske utgaven av Vogue, som hun også er medvirkende redaktør for, hvor hun tar med seerne på innsiden av moteindustrien. Alexa Chung har en imponerende CV, som hun nå utvider enda mer når hun starter sitt eget klesmerke.

En moderne merkevare

Merket lanseres i mai 2017 og kommer til å gå under Chungs egne navn. Til The Fashion Law har den britiske skjønnheten sagt at det blir et eget klesmerke og ikke bare en enkelt kolleksjon, som mange andre kjendiser har gjort tidligere. Tanken er at det skal være en moderne merkevare som kommer til å bestå av fast basiskolleksjon, denim, hverdagsklær, finkjoler og tilbehør som sko og smykker.

Chung har allerede en rekke forhandlere som er klar for å ta imot kolleksjonen, deriblant den britiske varehuskjeden Selfridges, Galeries Lafayette i Frankrike og luksusnettbutikken Mytheresa. I tillegg kommer det en helt ny netthandelside som blir en blanding mellom handel og redaksjonelt innhold.

Les også: Moteikonet Alexa Chung satser på norsk shoppe-app

Godt forberedt

– Jeg føler meg godt forberedt for denne jobben nå. Hadde dette skjedd på et tidligere tidspunkt hadde jeg nok ikke vært ansvarlig nok eller vært i stand til å ta på meg en så stor jobb. Jeg vil ha friheten til å kunne gjøre det jeg vil i min verden, uten å måtte forholde meg til kortene og ønskene fra en annen kjede. Det har selvfølgelig vært gøy å jobbe med andre, men det er alltid visse grenser man må holde seg innenfor, sier Chung til nettstedet Business of Fashion.

NYHETER

Kendall og Kylie lanserer eget sko- og klesmerke

Klesmerket Alexa Chung vil bestå av et designteam på seks personer, hvor den tidligere lederen av Haider Ackermann, Edwin Bodson, vil ha stillingen som administrerende direktør.

– Jeg vil være sikker på at vi tilbyr noe spennende og nytt, men poenget med merket er også at vi skal nå ut til alle. Jeg er ikke ute etter å lage noe til en skyhøy pris, og ønsker at dette skal være et merke som alle i gaten kan bruke, sa Chung til Business of Fashion.

Får eget klesmerke: Alexa Chung, her på feiringen av britisk Vogue's 100-års jubileum tidligere i år. Foto: Getty Images
Publisert:

Les også

 1. KJENDIS

  Kongeparet 25 år: Se kronprinsessens motedøgn

 2. NYHETER

  Hertuginne Kate i gammel favorittkjole på galla

 3. NYHETER

  Sjekk Kultur-Lindas minister-forvandling

 4. NYHETER

  Alt om Gigi Hadids seks antrekk på Much Music Video Awards

Relaterte artikler

NYHETER

Camilla Pihl lanserer klesmerke: – En drøm som går i oppfyllelse

KJENDIS

Tiårets best kledde kvinner

NYHETER

Motefavoritt returnerer

NYHETER

Pia Tjelta: – Vet ikke om klesmerket mitt kommer til å bestå etter denne krisa

NYHETER

Mote-sjeik er død

KLÆR

Justin Bieber ute med eget klesmerke

NYHETER

Benedichte Bjerkes klesmerke føres videre