Oprah Winfrey åpner opp om eget avsky for politikk og #MeToo

TORDENTALE: Oprah Winfreys takketale på Golden Globe startet spekulasjonene om presidentkandidatur. Foto: Paul Drinkwater/AP

Talkshowdronningen (64) har landet forsiden til britiske Vogue, og nå forteller hun om hvorfor hun ikke vil bli president. 

Maiken Svendsen
Publisert:

Oprah Winfrey takketale gikk verden rundt etter Golden Globe-utdelingen i januar da et samlet Hollywood møtte på den røde løperen kledd i sort, og kampanjen #TimesUp ble lansert.

Time's Up
NYHETER

Skuespillere oppfordres til å kle seg i svart på Golden Globe

Talkshowdronningen ble historisk da hun var den første afroamerikanske kvinnen som fikk Cecil B. DeMille-prisen, og talen brukte hun til å takke kvinnene som snakket ut i #MeToo-kampanjen.

Her kan du se Oprahs tordentale:

Det gjorde at flere på internett ytret sitt ønske for Oprah som presidentkandidat i 2020. I mars hintet hun om at det kunne være mulig i et intervju på CNN, men i utdraget fra intervjuet med britiske Vogue sabler hun nå ned alle spekulasjoner.

– Med den politiske strukturen, alle usannhetene, tullpratet, søppelet, styggedommen og avtalene som blir inngått på bakrommet, føler jeg at jeg ikke kunne eksistert i det, sier hun og legger til:

– Jeg hadde ikke klart å leve med det, det er ikke en ren bransje, det ville drept meg.

NYHETER

RASTE OM VOLD MOT KVINNER

Winfrey bruker heller kreftene og posisjonen sin i arbeidet med #MeToo og #TimesUp-kampanjene. Sistnevnte har også et pengefond som kan brukes til rettshjelp til ofre for trakassering i alle bransjer.

– Folk snakker om at det er mørke tider nå, men hva om det vi ser er et paradigmeskifte? Jeg ser det annerledes, sier hun og utdyper:

– Er det ikke fantastisk at vi våkner? I årevis har kvinner holdt ut med galskapen. Dette er hva som skjer med folk nå. De tillater seg å ikke bare la det tære, men bli hysteriske og si ifra.

Publisert: