«Hele Norge baker»-Ida: - Hårbøylene har blitt kjennetegnet mitt

Ida Gran Jansen (25) har gjort hårbøyler eller hårbånd til sin signaturstil i «Hele Norge Baker». Nå har hårpynten blitt grunnen til at mange kjenner henne igjen.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

- Jeg har liksom blitt «hun med hårbøylene», hvis folk lurer på hvem Ida i «Hele Norge baker» er, ler Ida Gran Jansen.

Når minMote besøker Ida i leiligheten hennes på Briskeby i Oslo har hun på seg et blomstrete og vårlig hårbånd, mens håret er krøllet i store lokker. På stuebordet ligger en stor samling av bånd og bøyler i alle regnbuens farger, som utgjør Idas lille samling av hårpynt.

- Jeg skal innrømme at jeg liker å pynte meg litt, det er jo så mye gøy man kan gjøre med håret. Så joda, jeg er nok litt jålete og opptatt av hva jeg har på meg, sier Ida.

- Viktig del av stilen

Oslo-jenta har sjarmert både seere og dommerne Pascal Dupuy og Øyvind Lofthus TV3s suksessprogram «Hele Norge Baker». Bare fire deltagere er igjen i den bokstavelig talt søte konkurransen, og i kveld skal de konkurrere i bryllupskaker. Ida stiller som vanlig med en av sine mange sløyfer i den lange håret.

- Hårbøylene er jo en viktig del av stilen min til hverdags, så det var ikke spesielt nøye planlangt at jeg tok på meg en av dem i den første episoden, sier hun til minMote.

Programmet har blitt en suksess for TV3, som allerede er igang med jakten på neste sesongs deltagere. På det meste var 306.000 seere innom premieren, mens seertallet var oppe i 326.000 etter seks episoder.

Mange varianter

Etter innspillingen av den første episoden tente TV3 så mye på Idas «signaturstil» at de oppfordret henne til å fortsette med hårpynten. Det har hun gjort - ikke én episode av «Hele Norge baker» har gått uten at TV-seerne har fått se Ida i en ny hårbøyle.

- Jeg synes det er veldig gøy å gjøre noe annet med håret mitt enn å ha det i en vanlig strikk. Jeg bruker både hårbøyler, hårbånd med sløyfe eller bare et sløyfebånd rundt hestehalen eller fletten, forklarer hun.

Trendy kaker

På det lille kjøkkenet i leiligheten har hun baket bringebær- og hvit sjokoladecupcakes med kremostfrosting i vårens heteste farger – gult, oransje og fersken.

Fargene passer også godt inn i Idas garderobe, som er en blanding av sukkersøt og mer rocka og tilbakelent. 25-åringen er glad i å følge med på motebildet, men bruker aldri timesvis på badet - selv ikke for å feste en hårbøyle riktig.

- Jeg kan fint gå uten sminke en dag, og det er absolutt ikke sånn at jeg bare handler dyre designerklær. Men ja - jeg elsker å shoppe, smiler Ida.

Klesskapet hennes er full av fargerike plagg som for det meste er handlet på Zara, men også kjeder som H&M og Cubus. Blant de dyrere merkene er Massimo Dutti favoritten. Sko og clutchvesker handler hun helst på Aldo.

Kritiske røster

Etter at Ida dukket opp i «Hele Norge baker» innrømmer hun at det har blitt mer oppmerksomhet fra det motsatte kjønn, mens andre faktisk har vært kritiske til hårbøylene hennes - eller manglende hårstrikk.

- Det er noen som har kommet med litt kritikk fordi jeg har håret hengende løst mens jeg baker, men dette er jo faktisk underholdnings-tv! Og jeg kan betrygge folk med at hvis jeg en gang skal jobbe på et konditori som skal servere masse folk, så skal jeg sette opp håret, ler Ida.

Publisert: