Her gjør du kupp på «Black Friday» ... og her finner du alternativene

«Black week» har bragt med seg en rekke tilbud, og det kan antyde at fredagen ikke vil bli dårligere. Men det finnes også en rekke motreaksjoner til kjøpefesten. 

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Black Friday har for alvor festet posisjonen som som en av de virkelig store shoppingdagene i Norge. Men nå holder det ikke lenger med tilbud kun på fredagen. En rekke butikker og nettbutikker har hele denne uken hatt «Black Week», men de ultimate tilbudene sparer de fleste til fredagen.

Det hele ender i den såkalte «cyber monday» hvor det er store tilbud i nettbutikkene etter helgen.

Her er en oversikt over noen av de beste tilbudene! (listen vil bli oppdatert):

• Hos kjedebutikker som H&M og Lindex er det allerede lansert at det vil være gode tilbud. Vivikes har skiftet navn til Days Like This, og der vil du finne 30% avslag på alle ordinære varer. Morgenfuglene kan få 40% på alle ordinære varer hos Cubus før klokken 10.

Klar for Black Friday? Se videoen i toppen av artikkelen!

• Det er også verdt å følge med i nettbutikkene. Hos Asos er det ofte gode salg. Nelly.com har hatt egne tilbud hver dag denne uken, og vil sannsynligvis ha en rekke plagg på salg på fredag.
• Om du er ute etter å handle sminke er Black Friday en god dag å gjøre det på. Både hos Blush, Kicks, Vita, Coverbrands og Bli Vakker har det vært tilbud hele uken. Og enkelte har også hintet at de vil ha enda større salg på fredag.

• Utvalgte luksusvarer havner også på salg hos nettsider som Matchesfashion.

• Blender Agency har tilbud i alle sine butikker i Oslo. Der kan du få rabatter på Isabel Marant, Rag n Bone, Marc Jacobs og Kate Spade.

• Om du føler for å freshe opp treningsgarderoben har nettbutikker som tights.no og getinspired.no allerede begynt med sine salg.

• Norwegian Outlet på Vestby vil ha åpent fra klokken seks om morgenen med både timeskupp og en rekke tilbud som gjelder hele dagen. I fjor var både Røde Kors og et stort sikkerhetsombud ute da hundrevis av mennesker stormet inn på senteret på Black Friday.

FJORÅRETS KAOS: Norwegian Outlet i Vestby vil i år som i fjor ha mange tilbud. Foto: Trond Solberg/VG

Her er alternativene:

Men ikke alle ønsker å være med på handlefesten. Flere kjeder velger nå å gå mot en «grønn» fredag som ikke fokuserer på forbruk og tilbud.

• Gjenbruksappen Tise er med på «Green weekend» hvor det er fokus på gjenbruk og leie av klær.

• Ikea oppfordrer kundene til å la lommeboken ligge og i stedet hente frem unbrako-nøkkelen.

• DNT (Den Norske Turistforening) ung arrangerer Grønn fredag hvor folk kan bytte friluftsklær og turutstyr.

• Varehuset Eger innfører Give back Friday for det skal være en dag de gir tilbake. Deler av omsetningen gir de i år til årets julegryte hos Frelsesarmeen.

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.