Dette er et skjønnhetsprodukt

Nå som etterspørselen etter rene og organiske produkter er større enn noen gang, dukker det stadig opp nye og uventede ingredienser i skjønnhetsprodukter. Nå gjør kull et comeback i skjønnhetsverdenen, etter å ha vært borte i over hundre år.

Mari Glans
Publisert:

For rundt hundre år siden var kull en vanlig ingrediens i skjønnhetsprodukter. Kull ble bruk i alt fra tannkrem til såper og sminke, men etter at syntetiske erstattere kom på markedet ble kull mindre og mindre vanlig.

Nå er kull tilbake i skjønnhetsbildet, mest på grunn av den store etterspørselen etter naturlige ingredienser i produkter. Kull er en av de reneste materialene som finnes, og har en rekke gode egenskaper for huden. Kull virker veldig rensende på porene, har god effekt på aknehud og er i tillegg helt biologisk nedbrytbar. Trekull er også en effektiv ingrediens i peelingkremer, og passer godt både til fetere hudtyper siden den absorberer overflødig fett fra hudoverflaten. Også for sensitive hudtyper er trekull godt egnet.

Lurer du på hvilke produkter som paser din hudtype?Les mer her!

Aske fra vulkaner

MAC lanserte Volcanic Ash Exfoliator i fjor, som er en peelingkrem med aske fra vulkaner. Peelingkremen ble raskt revet vekk fra hyllene, til tross for at produktet er noe utradisjonelt med sin kullsorte farge og seige konsistens. Produktet var kun tilgjengelig i en kort periode, men på grunn av den store etterspørselen har MAC valgt å relansere produktet i deres Black Collection denne høsten. I tillegg har flere merker som fokuserer på naturlige og rene ingredienser egne serier som innholder kull, spesielt i produkter som skal virke rensende på huden, som dusjsåpe, rensekremer, skrubber og rensende masker.

Er du skeptisk til produkter?Her er stoffene du bør være oppmerksom på

Kilder: Bellasugar.com

Relevante artikler videre:

Er du i 30-årene?Her er produktene du bør bruke

Hudpleie for menn!Disse produktene bør menn ha på badet

Kjøp økologisk på nett!Her er de beste økologiske nettbutikkene

Sliter du med urenheter og kviser?Slik sminker du uren hud

Publisert:

Finn mer innhold om: