Slik forebygger du tørr høsthud

Når været blir kaldere og luften tørrere er det på tide å fylle på med fuktighetsgivende produkter for ansikt, lepper og øyne.

Cathrine Elnan
Publisert:

Den kalde årstiden er over oss, og de tykke genserne, skjerfene og luene har allerede kommet ut av klesskapet. Men har du husket å bytte til de riktige sminkeproduktene for denne sesongen? Hudfargen forandrer seg når solen forsvinner, og det samme gjør make-up-trendene. Huden får også andre behov så fort temperaturene faller, og det kan det være lurt å ha i tankene når du kjøper nye sminkeprodukter.

Flere hudpleietips?Slik forebygger du tørr hud i høstmånedene!

Velg lysere og mer fuktighet

Når de siste restene av sommerens solbrune farge begynner å falme, er det på tide å finne en ny foundation. Kanskje brukte du bare solpudder i sommermånedene, men ettersom klimaet blir kaldere og inneluften tørrere, kan det være smart å gå over til en krembasert foundation.

Velg en lysere nyanse enn den du brukte i vår- og sommermånedene, og gå for en rikere og mer fuktighetsgivende variant. Huden har lett for å bli tørr og kan flasse på denne tiden av året, derfor er det også viktig å bruke en god dagkrem under foundationen. Det kan også være lurt å investere i en fuktmaske eller et fuktighetsgivende serum, de gir huden ekstra fuktighet.

Menn må også ta vare på huden!Les vår hudpleieguide for menn her!

Ny maskara og mørkere farger

Er det lenge siden du gikk til innkjøp av en ny maskara? Da kan det være en god idé å gjøre det nå. Maskaraen bør kastes i søppelbøtta etter tre måneder, hvis ikke kan den ende opp med å irritere øynene og gi øyeinfeksjoner. Den kan også bli tørr og drysse, spesielt i kaldere vær, og det er noe de fleste vil unngå.

Denne høsten og vinteren er det den mørkere og dypere fargepalletten som gjelder. Finn fram den brune, lilla, mørkeblå og mørkegrønne øyenskyggen igjen, og bruk den svarte kajalen på våtkanten for å få en mer dramatisk look.

Er du i 30-årene?Her er hudpleietips for deg

Ikke bli «avhengig» av leppepomaden

Leppene er ekstra utsatt i kulden, og trenger også massevis av fuktighet når været blir kaldere. Noen leppepomader inneholder stoffer som virker uttørrende på leppene, derfor føler mange at de blir «avhengig» av leppepomaden. Unngå derfor leppepomader som inneholder fyllstoffer som mineralolje og lanolin, og velg gjerne en som kun inneholder naturlige og gjerne plantebaserte ingredienser.

Hvilke produkter bør du bruke?Les vår hudpleie-guide her!

Med myke, sprekkfrie lepper er det også lettere å få leppestiften til å se bra ut. Den hudfargede leppestiften er alltid hot, og denne sesongen gjelder de dype bærfargene som aldri før.

Relevante artikler videre:

Er du i 40-årene? Her er hudpleietips for deg

Forsvinner sminken etter noen timer? Slik frisker du den opp!

Makeup-trender i høst! Fem trendy høstprodukter

Hun er verdens vakreste! Her er hennes skjønnhetstips

Publisert: