Mette-Marits favoritt om sitt design: – Sexy på en måte alle liker

Norske Peter Dundas er en av kronprinsesse Mette-Marits favorittdesignere. Hans mål er å designe klær som får kvinner til å føle seg selvsikre.

Jennifer Bråthen
Publisert:

Peter Dundas mistet moren som fireåring, og vokste opp med sin far og lillesøster. Faren, som slett ikke var opptatt av mote, ga ham en symaskin i ung alder. Dette ga Dundas muligheten til å dyrke sin fascinasjon for klær, og han begynte å sy klær til sin lillesøster.

– Det er viktig for meg å lage klær som får kvinnen til å stråle. Klær som gjør kvinnen selvsikker - sexy på en måte alle liker, sier Dundas i et intervju til Financial Times.

Dundas har jobbet med store designere som Roberto Cavalli og Jean Paul Gaultier, men siden 2008 har han vært kreativ leder for det store, italienske motehuset Pucci. Nå er han en av kronprinsesse Mette-Marits favorittdesignere.

LES OGSÅ:Slik får du Mette-Marits rådyre stil på budsjett

Det er ikke bare kronprinsessen som har lagt sin elsk på Dundas kreasjoner. Også moteredaktøren i japanske Vougue, Anna Dello Russo, skryter av hans design og innrømmer at hun samler på hans ikoniske kreasjoner.

– Jeg liker stilen til Dundas. Den er umiddelbar kul og oppsiktsvekkende. Selv når en kjole ikke er figurnær, får den kvinnen til å se både kul og sexy ut - det er den typen kvinner jeg liker, sier hun til avisen og legger til:

– I tillegg er han dyktig med mønster og farger, og det er det ikke alle designere som mestrer.

Dundas' fargerike og oppsiktsvekkende design er en favoritt hos kjente kvinner verden over. Alt fra Miley Cyrus, Nicole Richie og Rihanna til Gwyneth Palthrow, Charlize Theron og vår egen kronprinsesse Mette-Marit har iført seg hans kreasjoner i celebre sammenhenger.

Også Tone Damli er stor tilhenger av den norske stjernedesigneren.

– Jeg skulle gjerne hatt på meg mange av de kjolene Mette-Marit har fått muligheten til å dresse seg opp i. Jeg er, som kronprinsessen, stor Dundas-fan, men jeg har dessverre ikke økonomi til den slags, sa Tone til minMote da hun tidligere denne måneden ble kåret til Norges best kledde.

Kronprinsessen har imponert både nasjonal og internasjonal motepresse med sine Pucci-kjoler, men to av hennes fineste og mest fargerike øyeblikk var i det svenske kronprinsessebrullupet. Her viste hun seg i to ulike kreasjoner signert stjernedesigneren Dundas.

– Farger er som god mat. Jeg blir ekstatisk når jeg finner den rette nyansen av rosa eller oransje - det er som å spise dessert, røper designeren til Financial Times.

LES OGSÅ: Mette-Marit på galla i ny Pucci-kjole

LES OGSÅ: Hertuginne Kates jakke utsolgt på en halvtime

LES OGSÅ: Se prinsesse Madeleines klassiske og sexy jobbstil

Publisert: