Slik bevarer du fargen på håret lengst mulig

frontbilde mørk og lyst hår

Varmebehandling, hårkur og fargesjampo:  Her er ekspertenes beste tips for å bevare hårfargen best og lengst mulig mellom salongbesøkene.

silje
Publisert:
frontbilde mørk og lyst hår

Kim Kardashian West. Foto: Getty Images

frontbilde mørk og lyst hår

Scarlett Johansson. Foto: Getty Images

Mange legger mye penger i fargebehandling hos frisøren, enten man er blondine, rødhåret eller brunette. Da er det viktig at fargen har så lang levetid som mulig.

Ved å bruke spesialprodukter og unngå for mye varmebehandling, så kan du gjøre ditt for at fargen og glansen holder lenger etter endt frisørbesøk.

Det kan være kostbart å ta turen til frisøren flere ganger i året. Her er de beste tipsene for å farge håret hjemme.

Unngå gyllent skjær

Om du vil beholde de kalde blonde tonene så lenge som mulig, er det ifølge frisørene flere ting du kan gjøre for å unngå å få for mye gyllent skjær i lokkene.

- Når det gjelder blondt hår, så opplever mange at de kalde tonene forsvinner kjapt etter farging og at håret blir mer gyllent. Det mange ikke vet, er at behandling med rettetang, hårføner og krølltang ta vekk mye av de kalde tonene i blondt hår. Dette kan føre til at håret får et mer uønsket gyllent skjær. For å unngå dette kan man bruke spesialprodukter tilpasset nordisk blondt hår, sier frisør Ronny Normann fra Matrix.

Sjampo

Sjampo for blondiner fra Lernberger Stafsing, kr 189 kr. Foto: Produsenten

Sjampo

Balsam for brunetter fra Lee Stafford, kr 95. Foto: Produsenten

- For andre typer farget hår er det viktig å behandle håret med spesialtilpassede produkter som shampo og balsam for farget hår. I tillegg er det viktig å bruke varmebeskyttende produkter. Dette vil gjøre at fargen holder lenger mellom hvert besøk hos frisøren, sier Normann.

Slik holder du på fargen

Etter en lang og solfylt sommer er det viktig å pleie håret og gi det nok fukt for å bygge det opp igjen. Det er ikke til å komme i fra - sol og bad sliter på håret og kan gjøre at fargen din blekner.

Det er heller ingen hemmelighet at den kjølige høstluften fører til tørt og uregjerlig hår.

hårkur

Hårkur fra L'oréal, 95 kr. Foto: Produsenten

hårkur

Hårkur fra John Freida, 108 kr. Foto: Produsenten

Frisør Agnes Gulbrandsen har et godt tips til hvordan du holder på fargen best mulig, uten å måtte farge det ofte.

- Lyse farger blir fort matte og grå av stylingprodukter, på grunn av alkoholinnhold og andre ingredienser. Derfor bør de vaskes med rensesjampo en eller to ganger i måneden. Det samme gjelder mørke farger, sier Gulbrandsen.

- En fargebalsam virker som en glansvask og vil være med på å holde fargen din frisk fra rot til spiss enten du er blondine eller brunette. Fargede sjampoer er også bevarende for mørke og røde toner. De har små pigmenter i seg som fester seg godt til håret, forteller Gulbrandsen.

Publisert:

Finn mer innhold om: