Sonia blir VGs nye motedronning

Sonia Huanca Vold (26) mener Norge har mye å lære av utlandet når det gjelder mote og trender. Nå tar hun fatt på jobben som moteansvarlig i Norges største moteside.

Dan Kåre Engebretsen
Publisert:

Av HÅVARD KRISTOFFERSEN HANSEN

– Både når det gjelder klær, kompetanse og moteuken, så ligger vi et stykke bak mange land. Vi har for eksempel mye å lære av svenskene. Hvis den norske motebransjen skal tas mer seriøst, må den bli mer profesjonell. Man må fokusere mer på kvalitet fremfor kjendiseri av det harry slaget, sier Sonia Huanca Vold, som nylig er ansatt som moteansvarlig i VGs minMote.

– Ikke så grått i Norge

Til tross for at det er en lang vei å gå, mener 26-åringen at vi likevel er godt på vei.

– Bare de siste fem årene har interessen for mote eksplodert her til lands. Det har tatt helt av med blogger, magasiner og nettsteder. Kompetansen og interessen er høyere enn man tror, sier Sonia, som mener at det norske folk generelt går godt kledd.

– Spesielt i byene, men også utenfor, er folk motebevisste. Det skjer mye i bransjen her til lands. Det er ikke så grått og trist her som mange vil ha det til. Det er blitt bedre tilgang, og mange bra butikker tar inn nye spennende merker, fortsetter hun.

LES OGSÅ:Hårknuten som passer for deg på 1-2-3

Sonia startet som journalist i Dagbladet Fredag allerede som 19-åring hvor hun laget større motereportasjer. Hun jobbet også i Dagbladet Magasinet før hun ble hanket inn som redaksjonssjef i motemagasinet Costume.

Det siste halvåret har hun jobbet som redaktør i TV Haugaland, før hun for drøye to uker siden ble tilbudt jobben i VG.

– Jeg er utrolig glad og gleder meg veldig til å begynne i jobben. Jeg har mange ideer til konsepter og artikler i tillegg til saker knyttet opp mot VGTV.

Vi skal fortsette å være den største motesiden i Norge og skal tilby nyheter for både kvinner og menn, sier Sonia, som tar fatt på jobben like over nyttår.

Avdelingsleder i VG Nett Rampelys og minMote, Camilla Bjørn, mener Vold er den «perfekte kandidaten».

– Sonia er først og fremst en svært dyktig journalist, med bred bakgrunn fra både avis, magasin og nå sist TV. I tillegg er hun bunnsolid på det motefaglige, sier Bjørn, som mener Sonia vil bli et friskt pust for minMotes faste lesere.

– Hun tilfører minMote en faglig retning av høy kvalitet. I tillegg til å være et friskt pust for alle våre lesere som ønsker å holde seg oppdatert på det som rører seg i mote-, skjønnhets- og trendverden, sier hun.

LES OGSÅ:Få skjønnhetstips fra ekte ballerinaer

Fasjonable kjendiser

minMote og VG ba Sonia liste opp de hun mener er Norges best kledde kjendiser. Resultatet kan du se nedenfor.

Vold er begeistret over norske kjendisers evne til å kle seg moteriktig. Hun roser den særegne stilen til kvinnene hun har rangert.

– Alle disse jentene har en egen stil og gjør sin egen greie uten å bikke over i det altfor sære. De ser alltid kule ut og skiller seg ut på en positiv måte.

Jeg tror veldig mange ville byttet garderobe med hvilken som helst av disse jentene, sier hun.

26-åringen har også sansen for at de mannlige kjendisene pynter seg, uten at det blir for jålete.

– Jeg liker menn som ter seg litt. Disse kler seg perfekt etter min smak - en kombinasjon av hipt, klassisk og rocka. På menn kan ting lett bikke over. En hatt på snei kan ødelegge mye, for å si det sånn. Men disse mannfolka får det alltid til på en nonchalant måte.

Norges best kledde kjendiser, ifølge minMote-Sonia

DAMER

1. Hanneli Mustaparta: - Hanneli er i en klasse for seg. Hun gjør kombinasjoner alle andre skulle ønske de kom på først. Hun er kreativ, men sklir aldri ut - det funker alltid!

2. Vanessa Rudjord: - Jeg hadde lett byttet ut garderoben min med Vanessas. Jeg liker ikke når ting blir for voldsomme. Vanessa har en nedtonet stil, men ser alltid fantastisk bra ut.

3. Jenny Skavlan: - Det er sjelden de som skal være litt artige i stilen appellerer til meg, men Jenny er akkurat passe vågal. Hun skiller seg ut på en bra måte og har alltid sin egen vri på ting.

4. Charlotte Thorstvedt: - Selv om jeg ikke har den stilen selv, liker jeg veldig godt Alexa Chungs balansering av det sofistikerte og rocka. Den miksen får Charlotte til veldig bra!

5. Maria Mena: - Jeg er svak for jenter som kler seg bra uten å virke for opphengt i det. Derfor har jeg alltid likt Maria veldig godt. Hun har en egen stil, men ser aldri tilgjort ut.

MENN

1. John Olav Nilsen: - Han ser ut som en bad boy fra Nord Øst England. ”Chavs” har alltid fascinert meg, og John Olav klarer å få Burberry-rutene til å se sexy ut.

2. Chirag Patel: - Norske rappere kler seg bedre og bedre, men ingen gjør det like bra som Chirag. Han ser fresh ut på helt riktig måte.

3. Henrik Thodesen: - Han klarer alltid å se trendy ut på avslappet vis. Tar seg aller best ut de gangene han dropper sløyfen i halsen.

4. Sivert Høyem: - En gammel traver på slike lister, men det er en grunn til det. En smal rockesilhuett og et par Ray-Bans funker. Ferdigsnakka.

5. Espen Klouman Høiner: - Han har hatt bra stil så lenge jeg kan huske og er en av få som faktisk kommer unna med hipsterbart.

Facebook - Log In or Sign UpMinMote.no - Norges største moteside
Publisert:

Finn mer innhold om: