Designeren bak Berdals Amanda-kjole: – Utringningen er min skyld

Programleder Ingrid Bolsø Berdals (32) Amanda-kjole ble helgens stor snakkis i sosiale medier takket være en dristig utringning. Designeren bak kjolen ler av oppstyret.

Jennifer Bråthen
Publisert:

Skuespillerinnen, som ledet lørdag årets Amanda-utdeling fra Festiviteten i Haugesund, bar en silkekjole til en verdi av 20.000 kroner, signert designer Tina Haagensen i samarbeid med Ingrid selv.

At tjue meter med silke og chiffon skulle bli en stor snakkis sosiale medier som Twitter som følge av utringningen, hadde de ikke ventet. Blant annet var det flere som skrev på Twitter at utringningen var det mest severdige med hele utdelingen.

– Jeg ønsket ikke å skape en skandale, men jeg ville designe en enkel og stilig kjole som egnet seg til rollen Berdal skulle ha den kvelden, forklarer Haagensen til minMote.

Designeren forteller tvert imot at tanken bak Berdals antrekk var å skape en diskre, men stilig programlederkjole.

– Jeg har lagd mange kjoler til Berdals Amanda-opptredener. Da hun i 2010 ledet programmet med Dennis Storhøi, satset vi på klare farger. I år ville vi roe det hele ned ved å lage en presentabel og subtil kjole, forklarer Haagensen.

Haagens har jobbet med Amanda-kjolen siden starten av juli. Berdal har prøvd kjolen tre ganger før den ble ferdigstilt.

– Underveis i prosessen så jeg at jeg kunne kjøre litt ekstra på. Ingrid var så flott i kjolen så jeg beholdt utringningen. Utringningen er min skyld, sier designeren og ler.

LES OGSÅ: Dette snittet fremhever figuren din: – Man kan se utrolig feminin og sexy ut

«Hollywood»-triks

Den tidligere Designerspire -deltakeren blir beskrevet av sine kollegaer som dydig og tilkneppet, men Berdals kjole kommuniserer noe helt annet.

– Jeg har fått mye reaksjoner på kjolen, men alle har vært positive. Ingrid har en flott fysikk og kan uten problemer bære slik design, sier Haagensen.

For å holde den utringede kjolen på plass under tv-sendingen måtte jentene ty til et velkjent «Hollywood»-triks.

– Det var viktig å få kjolen til å sitte pent. Men siden jeg kjenner Ingrids kurver, var det lett. Utringningen ble holdt på plass av dobbeltsidig tape, avslører designeren som var opptatt av å presentere Berdal på en verdig måte.

Utsolgt i butikk

Haagensens utringede kjoler har fått oppmerksomhet før. Da Berdal møtte kronprins Haakon i 2008 var nemlig utringningen langt dypere.

– Jeg lo sånn da jeg så det bilde. Jeg tenkte, «Denne kjolen gjør nok kronprinsen lykkelig», forteller Haagensen om kjolen som var i en av hennes første salgskolleksjoner.

Kjolen med en prislapp på 4.000 kroner ble en hit den sommeren og ble utsolgt i butikk med engang.

Godt samarbeid

Berdal og Haagensen har samarbeidet i mange år. Noen ganger har Berdal brukt kjoler fra kolleksjonene, mens andre ganger har de skapt nye, unike kreasjoner. Når Haagensen designer klær er hun opptatt av at hennes design har substans. Hun liker å skape det hun betegner som intellektuelle klær.

– Klærne mine er tydelige, lekne og seriøse. Jeg er opptatt tidløs design, god kvalitet og godt snitt, avslutter designeren og sier hun allerede nå har fått kjoleforespørsler på Berdals kjole etter helgens snakkis.

Her er flere av Haagensens kjoler:

LES OGSÅ: 12-åring fra «Mad Men» er motebransjens nye favoritt

LES OGSÅ: «Norsk» popartist fronter eksklusivt smykkesamarbeid

Publisert: