Kate Moss blir moteredaktør

NY VOGUE-JOBB: Kate Moss har jobbet som modell i 25 år og har flere ganger vært på trykk i britiske Vogue. Nå skal hun jobbe som redaktør for magasinet. Foto: Getty Images / All Over Press
NY VOGUE-JOBB: Kate Moss har jobbet som modell i 25 år og har flere ganger vært på trykk i britiske Vogue. Nå skal hun jobbe som redaktør for magasinet. Foto: Getty Images / All Over Press

Supermodell Kate Moss (39) blir medvirkende moteredaktør i britiske Vogue.

Modellveteranen har sikret seg en svært ettertraktet jobb i det britiske motemagasinet, og 39-åringens første bidrag vil kunne sees i et av bladets kommende vårutgaver.

- Jeg er veldig fornøyd med at Kate kommer til å samarbeide med oss i denne nye rollen, sier sjefredaktør i britiske Vogue Alexandra Shulman i et intervju på magasinets nettside.

Kunngjøringen kommer kun én uke etter at det ble avslørt at Moss gjør comeback som gjestedesigner for den britiske kleskjeden Topshop.

- Hennes unike sans for stil, dybdekunnskap innen mote og forståelsen av hva som skaper fantastiske bilder vil bli spennende å se i britiske Vogue. Jeg gleder meg virkelig til å jobbe med hennes ideer, fortsetter Shulman.

- Naturlig utvikling

Nå skal supermodellen, som har prydet hele 33 forsider av britiske Vogue siden sin debut i 1993, bestemme på den andre siden av kameraet. Moss vil være en involvert redaktør som skal jobbe tett sammen resten av magasinets mote-team for å skape motebildene til det britiske magasinet. 39-åringen skal også bestemme hvilke modeller og fotografer som skal brukes.

- Vi er veldig begeistret for Kates avtale, sier Sarah Doukas, grunnleggeren av Storm Models, som representerer Moss, skriver Vogue.

LES OGSÅ:Sjekk ut favorittplagget til moteikonet Kate Moss

39-åringen er nesten like kjent for sin personlige stil som for modellkarrieren – en bohemsk blanding av eksklusiv design og vintage. I dag regnes hun som et av verdens største moteikoner, som har skapt en rekke nye trender. Da Moss dukket opp med skitne gummistøvler og kort shorts på musikkfestivalen i Glastonbury i 2005, ble det raskt en trend. Fremdeles er gummistøvler og shorts det ultimate festivalantrekket.

- Dette er en naturlig utvikling i hennes bemerkelsesverdige karriere. At hun skal bringe sin unike sans for stil og kreative følsomhet til Vogue passer perfekt. Hun er definitivt en Vogue-cover-jente, sier Doukas til magasinet.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?