Hockey-sveisen er tilbake

Den forhatte sveisen fra 80-tallet er tilbake. Hva synes du om hårfrisyren? Avgi din stemme nederst i saken.

Av SONIA HUANCA VOLD og JENNIFER BRÅTHEN

Da den franske designeren Jean Paul Gaultier viste høstens trender i Paris i forrige uke, sendte han modellene ned catwalken i forseggjort design. I ettertid er det imidlertid modellenes frisyrer som huskes best. For samtlige modeller dundret ned catwalken med akryltupeer som minnet om hockey-sveisen fra 80-tallet.

Frisyren, som er kort foran og på sidene, men lang bak, hadde sin storhetstid for 30 år siden. Men som de fleste andre trender har sveisen også tidligere gjort comeback i motebildet.

For 10 år siden ble hockey-sveisen nemlig populær igjen, og en av stjernene som kastet seg på hårtrenden var Scarlett Johansson. Frisyren hennes ble i fjor kåret til den verste kjendissveisen gjennom tidene av britiske Cosmopolitan.

Hårstylist og eier av frisørsalongen Gevir, Agnes Marie Gulbrandsen, tror ikke vi får se hockey-sveiser i gatebildet i Norge med det første.

– Tendensene fra catwalken er ofte ekstreme og akkurat dette blir nok litt for ekstremt. Hockey-sveisen klarte riktignok å bli populær igjen for ti år siden, men da var det trendy å ha en sveis. Nå skal håret se mer tilfeldig ut, sier hun.

Gulbrandsen kan imidlertid røpe at dagens hårtrend er iferd med å endre seg.

– Mange av de største modellene har begynt å la lokkene falle til fordel for en kort bob. Trendene begynner ofte hos dem. Om motebloggerne følger etter og får korte sveiser, kan det hende vi får se mer av denne typen frisyrer fremover.

Erik Thorberg

Hvordan var din opplevelse i dag?