Slik får du Mette-Marits eksklusive stil på budsjett

BUDSJETTVENNLIGE ALTERNATIVER: Hvit kjole fra Vero Moda, 460 kr. Clutch fra Asos.com, 251 kr. Øredobber fra Cubus, 129 kr. Svart skjørt fra Cubus, 99 kr. Hvit bluse fra Mango, 499 kr. Veske fra Asos.com, 754 kr. Ballerinas fra Taupage hos Zalando.no, 569 kr. Øredobber fra Cubus, 99 kr. Foto: NTB Scanpix

Kronprinsesse Mette-Marits luksusstil er blitt en stor debatt i sosiale medier. Slik kopierer du stilen hennes på budsjett.

Jennifer Bråthen
Publisert:

Mette-Marit har i løpet av de siste årene blitt hele verdens moteprinsesse. Hun har ved flere anledninger blitt hyllet av internasjonal motepresse, men i går fikk hun kritikk av Vibeke Holth, redaktør i businessmagasinet Kapital, for sitt forbruk av luksuskjoler. minMote viser deg her hvordan du enkelt kan få både et av Mette-Marits eksklusive festantrekk og et av kronprinsessens mer hverdagslig antrekk til en rimeligere penge.

Festluksus

I 2012 ankom Mette- Marit danske dronning Margrethes 40-årsjubileum i København i en fotsid brodert kreasjon. Puccis kontorer i Milano bekreftet overfor minMote at kjolen var fra deres merke, men vil ikke uttale seg utover det. Den lange kjolen hadde korte ermer og rund hals, men var utringet bak. Hun kombinerte kreasjonen med clutch og iøynefallende smykker. Ifølge kongeekspert og blogger Kjell Arne Totland er dette smykker av stor reell verdi - men av enda større affeksjonsverdi.

– Ved gallaen i København bar Mette-Marit både diamantdiademet og diamantøredobbene hun fikk av sine svigerforeldre i bryllupsgave. Øresmykkene tilhørte en gang kong Haralds mor, kronprinsesse Martha. Diademet, som var kjøpt hos Garrard i London spesielt til henne, bar Mette- Marit allerede på bryllupsdagen. Diamantarmbåndet hadde hun lånt av svigermor Sonja, forklarer Totland til minMote.

ITALIENSK LUKSUS: Kronprinsessen elsker italienske Pucci. På de nyeste slottsbildene har hun også Puccikjole. Legge merke til snittet - Mette-Marit velger ofte kjoler med ermer. Foto: NTB Scanpix

Drømmer du om å kopiere den eksklusive stilen til Mette-Marit uten å blakke deg helt er det likevel mulig. Denne sommeren er hvite, fotside kjoler lette å finne. Dette er en stor trend og både rimeligere kleskjeder og nettbutikkene har godt utvalg. Om du velger en mer ermer, slik som kronprinsessen, eller en ermeløs spiller liten rolle - uttrykket blir det samme. Kombiner kjolen med glitrende tilbehør og en box-clutch.

Hverdagsluksus

Til hverdags har Mette-Marit en klassisk stil der skjørt og bluser er flittig brukt. Da Mette-Marit var på representasjonsoppdrag i Ghana 2011, var det nettopp dette hun kom i. Kronprinsessen var iført et monokromt antrekk - hvit bluse og svart skjørt. På armen hadde hun en Valentino-veske. Vesken, som bærer kronprinsessen initialer, hadde en utsalgspris på 12 000 kr.

BRUKER DYR DESIGN: Kronprinsesse Mette-Marit eier en Birkin-veske til 64.000 kroner. Hun viste den fram under et Sveits-besøk i fjor. Foto: NTB Scanpix

Drømmer du om å kopiere kronprinsessens eksklusive veskestil må du nok droppe initialer og italienske design, men butikkene bugner av gode veskealternativer. Skal du kopiere hele stilen til kronprinsessen bør du velge deg et skjørt og en bluse som sitter som det skal, slik at du får fremhevet figuren din. Topp stilen med iøynefallende øresmykker.

I jakten på vesker og sko bør du se etter ulike varianter i ekte skinn. Å gå inn et par ballerinas i ekte skinn er langt lettere og mer behagelig for foten i sommervarmen. Når det kommer til vesker, er en variant i ekte skinn mer holdbar i lengden. Ekte skinn ser også langt mer eksklusivt ut.

Publisert: