DELIKATE VARIANTER: Styr unna knallfarger om du vil at G-strengen din skal se sofistikert ut. Øverst til høyre: Fra Fleur of England hos Farfetch.com, 598 kr. Nederst til høyre: Fra H&M, 70 kr. Foto: Getty Images / Produsentene
Nyheter

Dette visste du ikke om G-strengen

MinMote forteller deg historien om G-strengen, og viser deg sesongens fineste varianter.

  • Olav Brekke Mathisen
Publisert:

Hva har G-streng-trusen og USAs president til felles? Både G-strengen og president Richard Nixon har fått omdømmehjelp av forfatteren William Safire.

G-strengen består av to tynne tråder og et minimalt tøystykke for å dekke det du vil / ikke vil se. Brukes av forholdsvis spreke damer, populær bekledning på badestrender og en slags arbeidsuniform i strippebuler verden over.

Hva synes du om G-streng? Avgi din stemme nederst i saken!

På slutten av 60-tallet begynte William Safire å jobbe som taleskriver for president Nixon. Når hans politiske karriere var over, så han det som sin oppgave å øke G-streng-kunnskapen hos det amerikanske folk.

Bakgrunnen for Safires engasjement i kvinners undertøy var en viktig rettssak i USA, hvor partene (grovt forenklet) kranglet om hvorvidt strippere med G-streng var påkledd eller ei. På begynnelsen av 90-tallet bestemte USAs høyesterett at de eksotiske danserne på Kitty Kat Lounge teknisk sett var påkledd hvis de var iført G-streng-truser.

KLASSISK OG SEXY: Sort undertøy, og gjerne med blondedekor, er en klassiker som aldri går av moten. Øverst til venstre: Fra Accessorize, 60 kr. Øverst til høyre: Fra Street Couture hos Luisaviaroma.com, 637 kr. Nederst til venstre: Fra L’Agent by Agent Provocateur hos Net-a-Porter.com, 343 kr. Nederst til høyre: Fra Armani hos Nelly.com, 239 kr. Foto: Produsentene

I kronikken «On Language: Ode on a G-string», publisert i New York Times i 1991, forklarer Safire at ordet geestring på 1800-tallet ble brukt om snoren som holdt de amerikanske indianernes lendeklede på plass. Dette var lenge før den musikalske termen «g-streng» ble tatt i bruk om fiolinens fjerde streng, påpeker Safire. Med andre ord: Det er ikke søt musikk som har gitt plagget dets navn.

Men det er ikke for sin oppklarende G-streng-virksomhet Safire har blitt mest kjent. I 1969 fikk han en av de vanskeligste oppdragene en taleskriver kan få: Å forberede en tale som skulle leses av presidenten hvis astronautene fra Apollo 11 ikke kom tilbake fra månen. Spesielt interesserte kan søke etter tittelen «In Event of Moon Disaster» og lese en kort, men tankevekkende tekst. Heldigvis kom Neil Armstrong, Buzz Aldrin og han siste ingen husker navnet på trygt tilbake fra månen. Hvis ikke, ville siste setning i Nixons tale ha vært:

«For every human being who looks up at the moon in the nights to come will know that there is some corner of another world that is forever mankind». Det er G-streng-poesi.

Publisert:

Finn mer innhold om:

  1. Undertøy

Relaterte artikler

MOTE

Møt våren i en lys skinnjakke - her er 10 varianter

MOTE

De beste og mest komfortable mensentrusene

NYHETER

Derfor er denimjakken en klassiker

NYHETER

Nå kan du børste støv av 80-tallsjakken

MANN

Mannetrusen er tilbake: - De fleste kler truser

NYHETER

Disse vårskoene bør menn bruke nå

MOTE

Her er vårens fineste løpesko