L’Wren Scotts designklær rives ut av butikkhyllene

PÅ RØD LØPER: Mick Jagger og L'Wren Scott viste seg ofte sammen på røde løpere. Her er de sammen på en galla i Frankrike i 2010. Foto: Getty Images

Denne uken gikk stjernedesigner L’Wren Scott bort. Nå går fansen mann av huse for å få tak i hennes eksklusive designklær.

Jennifer Bråthen
Publisert:

Mandag ettermiddag ble L’Wren Scott, kjæresten til Rolling Stones-stjernen Mick Jagger, funnet død i sin leilighet i New York. Scott hadde lang fartstid i motebransjen både som modell og designer, og hadde en svært mektig krets av venner og faste kunder.

Strømmer til butikkene

Dagen etter at dødsfallet ble kjent stormet ivrige fans til luksusbutikken Barney's i New York for å få fatt i den tidligere modellens designerklær. En av luksusbutikkens medarbeidere forteller til New York Post at klærne ble revet ut av butikkhyllene.

- Vi har to i prøverommet nå som prøver klær. Vi kunne muligens solgt mer, men snittet passer ikke alle, sier butikkmedarbeideren til den amerikanske avisen, og antyder at Scotts design er mer egnet for slanke kvinner.

Butikkmedarbeideren legger til at flere av Scotts mest populære kreasjoner, som hennes monokrome kjoler og «den lille sorte» med brodert krave, ikke lenger er å oppdrive i butikken.

LUKSUSDESIGN: Naomi Campbell, Penelope Cruz, her sammen med Marion Cotillard og Nicole Kidman har lagt sin elsk på Scotts design. Foto: Getty Images

Scotts design er også populær blant kjendisene. Supermodellen Naomi Campbell, skuespillerne Nicole Kidman og Penelope Cruz er bare noen av de celebre personlighetene som har omfavnet Scotts design de siste årene. Også Angelina Jolie, «Sex og Singelliv»-stjernen Sarah Jessica Parker og «Mad Men»-skuespilleren Christina Hendricks er sett på røde løpere iført kreasjoner signert den tidligere modellen.

«McQueen»-effekten

Tross Scotts celebre kundeliste og etterspørsel i luksusbutikken på Madison Avenue, ser det ut til at budrundene på auksjonsstedet eBay ikke når svimlende summer. En av hennes kreasjoner som har en utsalgspris på om lag 26.000 kroner ligger ute for slag på nettstedet til 7.155 kroner. Dette er under en tredjedel av den originale utsalgsprisen.

Dette er imidlertid ikke første gangen en klesdesigneres bortgang setter fart på klessalget. Da den britiske designeren Alexander McQueen gikk bort i 2010, ble butikkene utsolgt på rekordtid, skriver den britiske avisen The Telegraph. Det var designerens ikoniske skjerf med hodeskaller, sett på blant annet Kate Moss og Sienna Miller, som var et av de mest etterspurte produktene. Skjerfet selges i butikk i dag.

Publisert: