Nyheter

Stjernedesigner tok farvel med Louis Vuitton med dramatisk kolleksjon

DRAMATISK AVSLUTNING: Marc Jacobs (til venstre) har designet en svart vår- og sommerkolleksjon for Louis Vuitton. Foto: All Over Press / NTB Scanpix

Kjendisdesigner Marc Jacobs tok farvel med luksusmotehuset Louis Vuitton med en sort, spektakulær, og sexy kolleksjon.

  • Martine Lunder Brenne
Publisert:

Den populære amerikaneren har sittet i sjefsstolen hos franske Louis Vuitton siden 1997, i tillegg til å drive sine egne merkevarer Marc Jacobs og Marc by Marc Jacobs. Nå blir det imidlertid full fokus på de to sistnevnte – Jacobs tid i Louis Vuitton er over.

Siste show

Nyheten kom samme morgen som Louis Vuittons vår- og sommerkolleksjon ble vist under siste dag av moteuken i Paris. Ryktene om Marc Jacobs’ exit har versert i flere uker, men først etter showet ble det bekreftet av Louis Vuitton-sjef Bernard Assault til blant annet Vogue.

Årsaken skal være at Marc Jacobs trenger tid til å fokusere på sitt eget merke, etter 16 år som designer for Louis Vuitton. Ifølge Vogue har man regnet rundt tre år på å finne en erstatter.

Selv dediserte Jacobs sitt siste show til «alle showgirls der ute» i en følelsesladet tekst om visningen, hvor han også ramser opp kvinner som Coco Chanel, Edit Piaf og Cher som kvinner som har inspirert han.

FAVORITT HOS IT-JENTENE: Vogue-redaktør Anna Dello Russo stilte tidligere denne uken med både veske og sko fra Louis Vuttion. It-jentene Olivia Palermo og Elena Perminova har selvsagt sikret seg kjoler fra luksusmerket. Foto: All Over Press

- Fantastisk

Jacobs sørget selvsagt også for å tre av med et brak av et catwalk-show. I likhet med hans første show for Louis Vuitton var hele kolleksjonen sort (bortsett fra en og annen jeans), men det ble ikke kjedelig av den grunn. Visningen inneholdt en rekke elementer fra tidligere Louis Vuttion-show, som en rulletrapp, en karusell og en heis, og publikum ble nærmest blendet av et spektakulært lysshow.

Modellen som åpnet showet var så å si naken, kun dekket i store logoer og litt strategisk plassert glitter. Videre ble resten sendt nedover catwalken i gjennomsiktige topper med jeans, dypt utringede aftenkjoler, tykke, glitrende jakker og ikke minst råsexy, åletrange bodyer.

Moteredakør i Costume, Hege Aurelie Badendyck, var selv tilstede på visningen. Hun er mektig imponert over hva Jacobs har gjort denne gangen.

SVART: Louis Vuittons vår- og sommerkolleksjon er nesten helsort. Foto: NTB Scanpix

- Visningen og kolleksjonen var virkelig fantastisk. Det er den fineste på flere sesonger må jeg si. Miks av 30-tallssnitt, nydelig håndverk, perleapplikasjon og skjøre materialer som møter rå punk med røffe korte jakker, slappe jeans, lenker og boots. Hodepryden summerer det hele opp; elegante fjær formet som hanekam, forklarer hun til minMote.

Historisk visning

minMote-leder Sonia Huanca Vold mener Jacobs’ siste Louis Vuitton-show blir at av de mest minneverdige moteøyeblikkene på lenge.

- Dette showet vil bli en viktig del av i motehistorien. Marc Jacobs er en av de største designerne i verden og tar en svært dramatisk avskjed med Louis Vuitton, som han har ledet i så mange år. Det var nok ikke mange tørre øyne på første rad, sier hun.

Det som i alle fall er sikkert, er at det vil bli en tøff oppgave å gå i Marc Jacobs' designerfotspor. Blant annet var det han som introduserte Louis Vuittons første ready-to-wear-kolleksjon, som løftet motehusets popularitet til nye høyder. Før Jacobs var det franske merket hovedsaklig kjent for veskene og reisetilbehøret - som han fortsatt har bevart og fornyet gjennom 16 år.

Se flere bilder fra visningen her (saken oppdateres):

Louis Vuitton vår/sommer 2014 Foto: NTB Scanpix
Louis Vuitton vår/sommer 2014 Foto: NTB Scanpix
Louis Vuitton vår/sommer 2014 Foto: NTB Scanpix
Publisert:

Relaterte artikler

MOTE

Fra flotteste modell til villeste visning - høydepunktene fra Paris Fashion Week

NYHETER

Slutt mellom stjernedesigner Marc Jacobs og modellkjæresten

NYHETER

Tidligere Balenciaga-sjef tar over etter Marc Jacobs

NYHETER

Derfor bør du glede deg til moteuken i New York

NYHETER

Reality-modell og sarte pasteller - sjekk høydepunkter fra New York Fashion week

MANN

Louis Vuitton hyllet Michael Jackson

NYHETER

Norske Mahad Musse gikk for Louis Vuitton i Paris