minMotes guide - de beste nettbutikkene for skjønnhet

VALG OG VRAK: Du trenger ikke bevege deg ut for å oppgradere sminkepungen. minMote gir deg de beste nettbutikkene. Alle foto: Faksimiler / Produsentene
VALG OG VRAK: Du trenger ikke bevege deg ut for å oppgradere sminkepungen. minMote gir deg de beste nettbutikkene. Alle foto: Faksimiler / Produsentene

I en jungel av nettbutikker er det ikke alltid like enkelt å navigere seg frem. minMote guider deg gjennom de beste nettbutikkene med skjønnhetsprodukter til enhver smak. 

Av MARTINE LUNDER og NATALIE NGO

Det er mange fordeler med å handle skjønnhetsprodukter på nett. Du slipper å bevege deg ut og lete gjennom butikkhyllene etter det siste tilskuddet til sminkepungen. De fleste nettbutikker er inndelt etter kategorier, noe som også gjør det mye lettere å finne frem blant produktene. Med kun et par tastetrykk kan du enkelt få dine favoritter sendt i posten eller rett hjem til dørstokken.

minMote har laget en guide over de beste nettbutikkene for skjønnhet. Kanskje du finner en ny yndling blant våre produktanbefalinger!

FEELUNIQUE.COM – enormt utvalg

Med over 18.000 produkter til salgs er dette Europas største skjønnhetsbutikk på nett. Nettbutikken er som et gigantisk parfymeri med egne avdelinger for parfyme, hår, sminke, bad og dusj, sol og hudpleie. Her kan du enten shoppe fra de klassiske skjønnhetsgigantene som Dior, Elizabeth Arden, Guerlain og Yves Saint Laurent, eller et mindre utvalg nisjemerker. Salgssiden blir ofte oppdatert og er et «must» for alle som er ute etter et kupp!

minMote anbefaler: Le Parfum fra Elie Saab – om du ikke like duften er dette uansett sommerens vakreste parfymeflaske (cirka 580 kr).

BEAUTYHABIT.COM – luksusbutikken

Er du lei av at alle du kjenner har samme parfyme, håndkrem og duftlys stående i leiligheten? Dette er stedet for deg som vil ha en helt unik baderomshylle. Her kan du velge og vrake i spesielle parfymer, velduftende ting til hjemmet og et lite utvalg eksklusiv sminke. Om ikke annet er dette stedet for å drømme seg bort!

minMote anbefaler: Håndlaget såpe med M0jito-duft fra Fiat Luxe (cirka 130 kr).

BEINGCONTENT.COM - økologisk og naturlig

Kult-butikken Contents nettbutikk fører over 80 merker som alle skal være naturlige eller økologiske - og ingen er testet på dyr. På nettsiden finner du en egen liste over alle tilsetningsstoffene som er forbudt hos Content. I butikken finner du ikke bare kremer og hudpleieprodukter, men også et bredt utvalg sminke og parfyme. Nettopp derfor er den også på årets liste over de beste skjønnhetsbutikkene på nett hos InStyle Magazine.

minMote anbefaler: Chamomile and Rosehip Sensitive Cream fra Pai Skincare - ansiktskremen Natalie Portman sverger til (cirka 220 kr).

ASOS.COM – Trendy på budsjett

Asos har etablert seg som et mekka for klær, sko og vesker på budsjett med sitt store utvalg, noe de jobber med å videreføre til skjønnhetskategorien. Her kan du boltre deg i sesongens trendfarger på neglene, glitrende steiner til å feste i ansiktet eller praktiske reisepakninger til å ha med på festival. Det er heller ikke for ingenting at Asos ble kåret til butikken med best oversikt av Instyle i 2013.

minMote anbefaler: Chalkboard Manicure fra Ciaté – gjør neglene dine til et lerret for din egen kunst! (cirka 180 kr).

COVERBRANDS.NO - beste norske

Av de norske nettbutikkene skiller Coverbrands seg ut med både oversiktlige kategorier og et godt utvalg i merker. Butikken har tatt inn flere av «snakkisene» i moteverdenen, som hårbørsten Tangle Teezer, øyenskyggene fra The Balm og «kaviarmaikyren» fra Ciate. I tillegg finner du et bredt utvalgt av kremer, hårpleie og sminke fra både rimelige og dyre merker.

minMote anbefaler: O Mega Body Oil fra Mama Mio – en deilig kroppsolje du kan smøre deg med hver eneste dag, som trekker raskt inn og frisker opp tørr og sliten hud (395 kr).

NET-A-PORTER.COM - nykommeren

Forventningene var skyhøye i minMote-redaksjonen da vi fant ut at nettbutikken Net-A-Porter skulle begynne å ta inn skjønnhetsprodukter - og de skuffer ikke. Her bør du imidlertid være klar for å legge igjen noen hundrelapper - de fleste produktene er nemlig like dyre som der uimotståelige. Net-A-Porter startet med 11 nøye utvalgte nisjemerker fra luksusmarkedet, men utvider stadig med flere. Her finner du blant annet de verdenskjente ansiktsmaskene til Dr. Sebagh og luksushårpleien fra Philip B.

minMote anbefaler: Den fantastiske oljen fra Josie Maran - fungerer som både dagkrem, bodylotion og hårolje (cirka 350 kr).

LOOKMANTASTIC.COM - best for herrer

LookMantastic er den maskuline versjonen av veletablerte LookFantastic.com. I dette universet av kremer, parfymer, barberskum og deodoranter finner du absolutt alt du trenger til baderomshyllen - og litt til. Enten du er på utkikk etter en kur mot grått hår eller en fuktgivende barberingsolje er dette riktig nettadresse. Et godt tips er å sjekke dagens topp 10-liste for å sjekke hva som er hetest på markedet akkurat nå.

minMote anbefaler: REN Neroli and Grapefruit Zest Body Wash - RENs usyntetiske produkter har blitt rost opp i skyene av flere herreblader, blant annet ShortList og Sport Magazine. Prøv dusjsåpen først, som er et av de rimeligere produktene (cirka 150 kr).

NB! Alle nettbutikkene opererer med ulike fraktpriser, så husk å sjekke totalsummen før du forplikter deg til å kjøpe. I tillegg kommer merverdiavgift (25%) hvis du handler for over 200 kroner. Hos Tollvesenet kan du regne ut hvor mye din pakke vil komme på totalt før du handler.

Hvordan var din opplevelse i dag?