Beyoncé kjøper ut kleskjede etter metoo-skandale

SUPERSTJERNE: Beyoncé er ikke bare artist, hun er også en dreven forretningskvinne med blant annet et eget treningsmerke. Foto: AFP

Beyoncé (37) har kjøpt ut Topshop fra klesmerket Ivy Park etter anklager mot eieren om seksuell trakassering. 

Ingeborg Aspeli
Publisert:

Beyoncé lanserte treningsklesmerket Ivy Park i 2016 i samarbeid med den britiske kleskjeden Topshop. Klesmerket er oppkalt etter parken hun alltid jogget i da hun var yngre. Også hennes egen datter fikk navnet Blue Ivy da hun ble født i 2012.

Klesmerket Ivy Park har gjort stor suksess, og er blant en av de mest populære merkene på Instagram.

I oktober blusset det opp flere anklager mot eieren av Topshop, Philip Green. Flere hevder at de har vært utsatt for seksuell trakassering, rasisme og mobbing av motemogulen.

NYHETER

Norske tvillingsøstre er modeller for Beyoncé sitt klesmerke

I kjølvannet av skandalen har Beyoncé bestemt seg for å kjøpe ut alle aksjene til Green.

Klesmerket skal fortsatt bli solgt i den britiske kleskjeden, men det får nå en ny ledelse og Green skal være helt ute av bildet.

NÆRE VENNER: Philip Green har en celeber omgangskrets, blant andre Kate Moss som også har samarbeidet med Topshop om en kleskolleksjon. Foto: Reuters

Ifølge Vogue skal avgjørelsen om å kutte båndene med Green handle om mer enn kun forretninger.

– Greens oppførsel er i strid med alt Beyoncé og merket hennes står for. Feminisme og å styrke fargede kvinners rettigheter har vært en av kjerneverdiene til Ivy Park fra begynnelsen, skriver motemagasinet.

Green er en av Englands rikeste personer. Han er styreformann i detaljvarehandelgruppen Arcadia, som inkluderer blant annet Topshop, Topman, Miss Selfridge og Dorothy Perkins.

Han er kjent for sin luksuriøse livsstil og har en omgangskrets som består av store navn som blant andre Kate Moss, Naomi Campbell, Cara Delevingne og Anna Wintour.

NYHETER

Beyoncé på forsiden av Vogue

Da pressen først fikk nyss i anklagene mot motemogulen fikk de et pålegg om knebling, som betyr at de ikke fikk publisere navnet til den antatte personen og detaljer om saken. Green skal ha brukt mange ressurser for å stoppe at saken kom ut i offentligheten. Men etter en stund tok saken en overraskende vending da en politiker bestemte seg for å navngi Green på tross av den omstridte knebling-ordren, fordi han mente det var i befolkningens interesse. Philip Green nekter for alle anklagene.

Publisert: